Zomerse verhalen van lezers; wereldreis zonder een stap buiten


Voor een reisverslag hoef je helemaal niet fysiek de deur uit te gaan. Met een beetje fantasie kom je een heel eind! Heb jij ook iets bedacht om de zomer door te komen? Laat het ons weten!
Voor een reisverslag hoef je helemaal niet fysiek de deur uit te gaan. Met een beetje fantasie kom je een heel eind! Heb jij ook iets bedacht om de zomer door te komen? Laat het ons weten! (Foto: )

Zomerse verhalen van lezers; wereldreis zonder een stap buiten

TILBURG - Stadsnieuws vroeg aan lezers naar hun plannen voor de zomervakantie, nu door corona veel reizen niet kunnen doorgaan. Van het Tilburgse koor Zingen voor je Leven kregen we reactie: zij maakte een wereldreis en verzamelde de reisverslagen.

Net zoals alle zanggezelschappen in Nederland, mocht ook het koor Zingen voor je Leven niet samen zingen. De zanggroep is een koor voor mensen die zelf of in hun omgeving met kanker te maken hebben gehad. Koorleiders Don Henken en Anneke Naaijkens-Doek kwamen met een idee om de koorleden toch met elkaar in contact te laten blijven. Ze bedachten het fictieve reisbureau AnenDon en nodigden de koorleden uit om mee op reis te gaan door de Belevingswereld.

Iedereen kreeg een kaart thuisgestuurd uit het boek ‘De atlas van de belevingswereld’ en mocht een reisverslag maken van zijn of haar reis. Na een kleine week stroomden de reisverslag binnen vanuit Doen en Laten, Thuis, Het Grote Genieten, maar ook van de Vlakten van de Kilte. Via mail werd er met elkaar meegelezen en genoten. Iedereen krijgt de gebundelde reisverslagen om, wanneer iedereen elkaar weer live mag zien, ook de rest van de zomer nog in de reisverslagen van hun zanggenoten kunnen duiken.

Hoe kom jij de zomer door? Laat het (met een foto) weten via redactie.stadsnieuws@dpgmedia.nl en zie jezelf!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden