Yes, die is binnen! Het diploma waarmee deze groep 8 het lesprogramma IMC Basis afsluit. Dat er nog vele diploma's mogen volgen!
Yes, die is binnen! Het diploma waarmee deze groep 8 het lesprogramma IMC Basis afsluit. Dat er nog vele diploma's mogen volgen! (Foto: )

Het eerste diploma is binnen, (hopelijk) nog vele te gaan!

TILBURG - Ze genieten nu van hun welverdiende zomervakantie, maar voordat groep 8 van openbare basisschool de Fonkel voor de allerlaatste van het schoolplein liep, kregen de kinderen een bijzonder certificaat. Drie jaar lang hebben de kinderen wekelijks les te hebben gehad van gastdocenten als advocaten, journalisten en modefotografen. Van hen leerden ze nieuwe vaardigheden ontwikkelen bij het programma IMC Basis, wat de kinderen afsloten met een diploma.

“Bij IMC Basis heb ik ontdekt dat ik later maatschappelijk werkster wil worden’’, aldus Ecrin, een van de groepers 8 van OBS de Fonkel in de Reeshof. Zo’n tweehonderd gastdocenten (onder wie de redacteur van deze krant) met een diversiteit aan beroepen en opleidingsniveaus stonden voor de klas op OBS de Fonkel. Leerlingen mochten hen alles vragen en gingen aan de slag met ‘het echte werk’. Tijdens de zestien vakgebieden die aan bod kwamen zoals journalistiek, marketing & reclame en dier & natuur draaiden de leerlingen onder anderen mee bij Poppodium 013, Stichting Tilburgse Voedselbank en Factorium Tilburg.

Door de lessen denken de leerlingen na over hun toekomst; wat vind ik interessant, waar ben ik goed in, wat past bij mij en wat niet? En belangrijker: Ze leren vaardigheden zoals kritische vragen stellen, en luisteren, die de rest van hun leven van pas komen. Zo krijgen ze meer zelfvertrouwen en krijgen ze een breed beeld van de maatschappij en hun mogelijkheden daarin. En kunnen ze later gemotiveerde keuzes maken als het gaat om schoolprofiel, studie en werk.

De lessen zijn mogelijk gemaakt door partners zoals het Jeugdeducatiefonds, de Gemeente Tilburg en de Opmaat groep. Komend schooljaar krijgt het programma een vervolg, met een verse groep 8.

imcweekendschool.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden