Tim Frenken, initiatiefnemer van stadsstrand Beachy, bij de aanvang van de silent disco: "Beachy is er tot en met september. Maar in de winter organiseren we mogelijk ook events!"
Tim Frenken, initiatiefnemer van stadsstrand Beachy, bij de aanvang van de silent disco: "Beachy is er tot en met september. Maar in de winter organiseren we mogelijk ook events!" (Foto: Gerard Sanberg)

Stadsstrand Beachy: aanrader aan 't kanaal

TILBURG - Beachy, zoals het stadsstrand heet, is makkelijk te vinden. Vlakbij het draaiend huis, ingeklemd tussen het kanaal en de Ringbaan Noord. Koers op de raket die er hoog bovenuit steekt, dan kom je er wel. Een ruime, gratis parkeerplaats en een ingang die piratenallure heeft. Leuk voor de kids.

Door Gerard Sanberg

Ook de openingstijden zijn makkelijk te onthouden: elke dag van twaalf tot twaalf, als het goed weer is. En de sfeer? Volgens de barkeeper is het lekker ontspannen: "Ja, zeker, laid back. Chill. Achterover leunen net als op een terras maar hier doe je je shirt uit en loop je op blote voeten door het strandzand. En dan een Clarootje erbij, een Bavariabiertje Mexicaanse stijl. Die lopen echt heel goed. Heerlijk!"

Het Smariusterrein
Initiatiefnemer Tim Frenken (27 jaar, afkomstig uit Lieshout maar woont al tien jaar in Tilburg) kijkt tevreden om zich heen: "Het begon allemaal klein en toevallig, jaren geleden op de kappersboot in de Piushaven. Daarna verhuisden we naar Jeruzalem maar we konden geen nieuwe locatie vinden toen het daar niet meer kon. Nou, veel overleg gevoerd met de gemeente en toen dook dit op, het Smariusterrein. Prachtig! Goed overleg gevoerd met de buurt natuurlijk, we hebben ook een barbecue georganiseerd om ze rond te laten kijken. Was fantastisch, een hele hechte buurt ook."

Dj Molly van Rewind
Op het moment dat Stadsnieuws komt kijken is er op Beachy een event: silent disco met dj Molly. Achter die artiestennaam gaat Maarten van Drosselaar schuil, afkomstig uit Culemborg maar tegenwoordig woont hij in Tilburg. Hij studeert communicatie gericht op evenementenorganisatie aan Fontys. Is dj straks een full time job? "Ja, dat hoop ik wel. Ik doe het nu al vijf jaar en de laatste tijd zit er echt vaart in. Ik heb ook een eigen event: Déja Vu in Studio op De Heuvel. Woensdagavond. Ja, ligt nu stil natuurlijk. Dus eerst mijn studie afmaken en dan wil ik full time aan de bak!"

Dansen op je billen
Zo'n disco-event moet je goed aanpakken, in tijden van corona. Frenken: "Afgelopen maandag was ook leuk hier, een soort Roze Maandag hebben we gevierd. En nu, met die disco, dat kost entree. Mensen hebben zich tevoren aangemeld. We brengen ze naar hun tafeltje en daar moeten ze zo veel mogelijk blijven zitten. Je mag wel naar de wc natuurlijk, maar de bediening komt aan je tafel de bestelling brengen. En de disco swingt, jazeker. Als je mee wilt doen: wel blijven zitten. Dansen op je billen dus!"

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden