De verkeerscursus wordt, anders dan op deze foto, gegeven volgens de richtlijnen van het RIVM, dus op anderhalve meter afstand van elkaar.
De verkeerscursus wordt, anders dan op deze foto, gegeven volgens de richtlijnen van het RIVM, dus op anderhalve meter afstand van elkaar. (Foto: )

Opfriscursus verkeer voor mobiel ouder worden

TILBURG - We willen allemaal zo lang mogelijk onze eigen boodschappen blijven doen. Makkelijk een bezoekje brengen aan een vriend of familielid. Zolang je dit kunt blijven doen, behoud je je vrijheid. Maar je wordt wat ouder en het verkeer vergt veel van je aandacht. Hoe zorg je dan dat je zo lang mogelijk mobiel blijft? Iedereen die zich dat weleens afvraagt kan meedoen met de Opfriscursus van Veilig Verkeer Nederland.

In opdracht van de gemeente Tilburg en in samenwerking met de seniorenverenigingen houdt Veilig Verkeer Nederland dit najaar een aantal opfriscursussen verkeerskennis voor de ervaren automobilist. Gratis, gezellig en op een locatie in de buurt.

Waarom een opfriscursus nuttig is? “Natuurlijk fiets je al je hele leven en heb je waarschijnlijk al jaren je rijbewijs. Meer dan genoeg ervaring dus.” zegt Sanne Beemster, Brabants projectleider van Veilig Verkeer Nederland. “Toch ben je, als je wat ouder wordt, een stuk kwetsbaarder in het verkeer dan bijvoorbeeld een 20-jarige. Als er iets gebeurt, zijn de gevolgen vaak ernstiger. Maar je wilt wel blijven fietsen en autorijden. Daarvoor kan onze opfriscursus helpen: je verkeerskennis wordt weer even bijgespijkerd en je krijgt praktische adviezen van onze instructeur.”

Deelnemers kunnen meedoen met een opfriscursus waar verkeerskennis wordt bijgespijkerd. Een instructeur van VVN geeft uitleg over oude en nieuwe verkeersregels, verkeerssituaties en verkeersborden.

De tweedaagse cursus wordt gegeven in september, oktober en november, in Udenhout, Tilburg Noord, Zuid, West en Reeshof en Berkel-Enschot. De aftrap is op maandag 7 en 14 september van 13.15 tot 15.30 uur. Daarna op woensdag 16 en 23 september van 09.15 tot 11.30 uur in Tilburg Noord, op dinsdag 22 en 29 september van 09.15 tot 11.30 uur in Tilburg Zuid en woensdag 7 en 14 oktober van 13.15 tot 15.30 uur in West.

Daarna vervolgt de cursus op donderdag 8 en 15 oktober van 09.15 tot 11.30 in de Reeshof, vrijdag 13 en 20 november in Tilburg Noord, donderdag 19 en 26 november van 13.15 tot 15.30 uur in Berkel-Enschot en maandag 23 en 30 november van 19.15 tot 21.30 uur in Tilburg Zuid.

Automobilisten in de gemeente Tilburg van 55 jaar kunnen zich aanmelden via 088-5248850 of op de website: www.vvn.nl/opfriscursustilburg.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden