Op verschillende plekken in de Tilburgse binnenstad zijn vorige week de vetplantjes neergezet. Heb jij er een gespot?
Op verschillende plekken in de Tilburgse binnenstad zijn vorige week de vetplantjes neergezet. Heb jij er een gespot? (Foto: )

Levend museum, da's toch vet?

TILBURG - Tilburg mooier maken. Dat is het doel van The Living Museum. Dat doet de organisatie onder andere met 'outside art', buitenkunst. Zo'n twee jaar geleden verspreidde de 'mooimakers' schilderijtjes in Tilburg. Vorige week hebben de mensen van The Living Museum met ruim honderd vetplantjes de stad opgeleukt onder het motto 'Da's toch vet!'.

The Living Museum Tilburg wil met deze actie Tilburg mooier maken. "We zijn trots dat we een onderdeeltje zijn van de stad", legt mede-bedenker Rob Haen uit, "en we willen Tilburg bedanken dat we er mogen zijn. Wie een plantje vindt, mag het houden. We hopen dat het plantje met zoveel liefde wordt verzorgd als dat het potje gemaakt is." De bloempotjes zijn gemaakt door 'outsider artists' die verbonden zijn aan The Living Museum Tilburg.

"The Living Museum Tilburg is een vrijplaats voor talentontwikkeling en persoonlijk herstel", vertelt Rob. "Het is een plek om mensen te ontmoeten, (samen) kunst te maken en om deze te delen. Een plek waar je jezelf kunt laten inspireren, of anderen kunt inspireren. Een plek waar je al je talenten aan de wereld kunt laten zien. Uiteraard ben je ook welkom om de kunst te komen bewonderen en/ of een bakje koffie of thee te komen drinken."

The Living Museum Tilburg is geen dagbesteding en staat los van professionele zorg. Ron: "Ontmoeting, kunst, talentontwikkeling, inspiratie en herstel staan bij ons centraal. We zijn een non-profit zonder betaalde krachten." De organisatie is een 'consumer run', de kunstenaars beheren en draaien het museum zelf. The Living Museum Tilburg is er voor (en door) mensen met geleefde ervaringen (op bijvoorbeeld het gebied van psychiatrie, verslaving of dakloosheid) waar ze door het maken van kunst kunnen werken aan persoonlijk herstel en talentontwikkeling.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden