Een impressie van Pakhuis West, de geplande hoogbouw in het Veemarktkwartier. De verkoop begint dit najaar.
Een impressie van Pakhuis West, de geplande hoogbouw in het Veemarktkwartier. De verkoop begint dit najaar. (Foto: )

Pakhuis West, hoogbouw in het Veemarktkwartier

TILBURG - Een nieuwe toren met appartementen en commerciële ruimte verrijst komende tijd in het Veemarktkwartier. Tussen de Veemarktstraat en het Panhuysenpad, pal achter Midi, komt Pakhuis West. Van de Ven Bouw en Ontwikkeling lanceerde onlangs de 'interessefase', met online informatie over de toren.

De hoogbouw bestaat uit 45 appartementen en ongeveer 500 vierkante meter aan commerciële ruimte. De appartementen lopen in grootte uiteen van 50 tot 85 vierkante meter, het merendeel tweekamerappartementen en een aantal driekamerappartementen. De verwachte vrij-op-naam prijzen starten vanaf 199.000 euro. In het najaar van 2020 gaat het project in de verkoop.

Wonen, werken, ontspannen
Het gebouw in het Veemarktkwartier moet bijdragen aan een aantrekkelijk en hoogwaardig openbaar gebied met bijzondere ontmoetingsplekken. Het ontwerp is van de hand van Quadrat uit Rotterdam, bekend van onder andere de Piushaven. Een licht verhoogd plein centraal tussen de hoogbouw en laagbouw van de en grenzend aan het Avec-kantoor en de Plint moet ruimte geven voor ontmoeting, verbinding en vermaak. Creatieve bedrijven gecombineerd met terrasjes, werken, wonen en ontspannen. Zij kunnen zich alvast inschrijven op de website.

De interessefase is gestart. Dat betekent dat geïnteresseerden via de website alle woningtypes van Pakhuis West kunnen ontdekken, verschillende plattegronden bekijken en de vanaf-prijzen en sfeerbeelden met elkaar vergelijken.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden