Jacky Ervaart


Foto: Jasper Schoonhoven
Jacky Ervaart

Jacky Ervaart

  Column

Voor de coronaperiode hield ik van stappen, dansen en zuipen. Nu, in en tijdens de coronaperiode hou ik nog steeds van stappen, dansen en zuipen. Alleen het eerste mag helaas niet meer. Daarom heb ik stappen vervangen voor spelletjes. Spelletjes, dansen en zuipen. En dat is echt een prima vervanging. En ook een meer dan prima combinatie. Behalve als je niet tegen je verlies kunt en er al heel veel drankjes in zetten voor je verslagen wordt.

Één van de leukste winkeltjes in Tilburg is de spelletjeswinkel in het centrum. Er zullen er vast nog heel veel meer zijn, maar die heb ik nog niet ontdekt. Het voordeel van een spelletjeswinkel is dat je hier meer vindt dan in een speelgoedzaak. Meer dan alleen monopoly, mijn minst favoriete spel ooit, omdat ik in 28 jaar nog nóóit gewonnen heb. In de spelletjeswinkel heb je meer dan 50 kaartspellen. En laat dat nou net zijn waar ik gek op ben geworden.

Zo heb je boerenbridge, iets dat heel ouderwets klinkt, maar onwijs strategisch en spannend is. En iets waarmee ik kan winnen, ook niet onbelangrijk. Kaarspelletjes zijn een grotere rol in mijn leven gaan spelen dan de tv. Beverbende, Saboteur en Sushi Go onderhouden me meer dan een Netflix-serie. En als je deze spellen nog niet kende: ga het spelen en je bent verslaafd. Ik heb je gewaarschuwd. Spelletjes spelen is gezellig, uitdagend en kost je geen geld. Ja, eenmalig een kaartspel, maar twee bacardi-cola kost al meer dan één kaartspel. Het is dus óók nog eens goed voor je portemonnee.

Een zaterdagavond met vrienden ziet er nu heel anders uit. Maar niet slechter eigenlijk. En vooral ook niet slechter voor mijn lever. Daarbij leren we elkaar zelfs écht kennen; normaal gesproken kom je niet boven het gedreun van muziek uit en als het je wel lukt, heb je een dag later flinke keelpijn. Dat is het niet waard. Terwijl je nu urenlang kunt borrelen en kletsen. Toch ook fijn dat ik nu eindelijk iets over mijn vrienden leer die ik al 8 jaar ken.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden