Column De Goede Herder: Een andere kijk


Foto:
Pastorale column

Column De Goede Herder: Een andere kijk

  Column

Met de jaarwisseling wensen we elkaar een gelukkig en gezond nieuwjaar, met veel onderlinge vriendschap en nabijheid. Vorig jaar deden we dat ook. Maar nu is het een ander jaar en een ander kerstfeest geworden.

Een jaar met afstand, ongemakken en vrees voor de gezondheid van onszelf en van anderen. Veel mensen vragen: kunnen we met Kerstmis geen uitzondering maken zodat we toch met meer mensen samen kunnen zijn en samen kerstliederen kunnen zingen?

Kerstmis vieren we nu op een andere manier. Het brengt ons naar de eerste Kerstmis, de geboorte van het kindje Jezus. De ouders moesten een lange reis maken, voor de hoogzwangere moeder een hele opgave. Je bent bovendien nergens welkom, de herberg is dicht, en je kindje wordt tussen de dieren geboren. Dat hadden Maria en Jozef zich anders voorgesteld. En direct daarna moesten ze vluchten omdat de machthebber Herodes alle eerstgeborenen wilde doden.

Voor een onbepaalde tijd op de vlucht, ver van je eigen huis. Als we deze tijd als moeilijk en zwaar ervaren, dan hebben we steun aan het feit dat Maria en Jozef delen in onze moeilijkheden. Het laat zien dat God niet ver weg maar ons juist heel nabij is, ook in de moeilijkheden die we juist in deze tijd ervaren. Die nabijheid kan ons troost en bemoediging geven.Ik wens u een zalig kerstfeest toe, en een gezond en gelukkig nieuwjaar!

Jeroen Miltenburg

Pastoraal team De Goede Herder

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden