Foto: Jasper Schoonhoven
Column Jacky Ervaart

Jacky Ervaart de natuur (en niet alleen)

  Column

Het is een vrij vreemde week vind ik. Dat komt niet alleen door de rellen, maar ook door de avondklok. Niet dat ik doordeweeks ooit na 21.00 uur de deur uit ga, dan lig ik al lekker onder mijn dekentje te ronken en moet ik er niet aan denken buiten te zijn. Maar toch. 

Nu het niet meer mag voelt het gek om binnen te moéten blijven. Soms vergeet ik zelfs dat we een avondklok hebben. Donderdag gingen mijn vriend en ik namelijk lekker wandelen in de avond. Heerlijk eventjes buiten zijn en de frisse lucht opsnuiven, huizen kijken en onze benen strekken na vier dagen binnen zitten. Er niet bij nadenkend dat we al richting die avondklok gingen. Om een kwartier voor negen uur te beseffen dat we bijna de regels gaan overtreden. Ongewild en ongepland natuurlijk. Die boete zou het mij namelijk nooit waard zijn. Zelfs wanneer er buiten een eenhoorn zou lopen met een meerman op zijn rug, zou ik binnen blijven.

Ook overdag blijf ik zo veel mogelijk binnen. Alleen mijn dagelijkse uitstapje naar de supermarkt zit er nog in. Maar dit weekend ben ik wel naar buiten geweest. Zondag leek het namelijk wel zomer en als het zonnetje schijnt dan wil mijn hele lijf naar buiten. Ram ik mezelf nog niet niet die voordeur door. Normaal gesproken was ik nu een marktje op gelopen, had ik misschien even gewinkeld en was ik daarna op het terras geploft met een warme chocomelk. Maar dat kan natuurlijk niet. Dus dan maar de bossen in. Het jammere: heel Tilburg dacht zo. De wegen langs de Roovertsche Leij stonden he-le-maal vol auto’s. Want ja, wat doe je anders op een zondagmiddag als werkelijk niets meer kan of mag? Dan ga je wandelen.

Ondanks de drukte was het heerlijk. Na een week als kluizenaar te hebben geleefd, eindelijk eens naar buiten. Andere mensen zien dan je partner. En hoewel ik mijn vriend geweldig vind en ook nog eens leuk om naar te kijken, was het fijn om ook eens andere mensen te zien. Ik denk dat ik deze wandelingen er in houd, ook wanneer de hele situatie voorbij is. Maar om dan na afloop wél op een terras te ploffen. Met warme choco.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden