Foto: Jasper Schoonhoven
column

Jacky Ervaart een digitaal feestje

  Column

Vorige week had ik een festival. Geen echte helaas, dat zit er nog vier maanden niet in, maar een digitaal feestje. Via een livestream met muziek, een bingo, andere spellen en mijn vriend die de DJ was tijdens dit event, waardoor ik de hele avond kon kwijlen. 

Het was veel leuker dan verwacht, dit thuisfestival. Misschien ook omdat ik het even écht nodig had. Even een avondje losgaan. We kregen een box gevuld met drank en een shaker, om cocktails mee te maken, borrels om zo te drinken en lam te worden, decoratie om in de feeststemming te komen en snacks om toch het gevoel te creëren alsof je bij Karnak of Tropical bent geweest na het stappen.

Ik had ook echt het gevoel alsof ik op stap was. De decoratie heb ik opgehangen, de lampen gingen uit, de muziek stond hard. En op Instagram zag ik veel Tilburgers die mee aan het feesten waren. Die ik dan ook een berichtje stuurde met: “wow, jij ook hier?!” Het voelde zó normaal. De drie mensen in huis (enorm illegaal, ik weet het) schreeuwden over de muziek heen naar mij en we hebben wild en lelijk gedanst. Ook zó normaal.

Wanneer ik op stap ga, verdwijn ik ergens op de avond nuchter of aangeschoten en kom ik een halfuur later dronken terug en niemand - ik inclusief - weet wat er in dat halfuur is gebeurd. Dat kon nu natuurlijk helaas niet. Hoewel ik wel richting de berging ben vertrokken zonder dat te zeggen, om de frietpan aan te zetten en daar een kwartier te blijven zitten. Om vervolgens terug te komen, de voorraadkast in te duiken en een fles blue curaçao open te trekken. Waarna de avond nóg wilder werd en er zelfs een moderne dans is gedanst in de woonkamer. Een typische zaterdagavond eigenlijk.

Ook de ochtend erna voelde het alsof ik op stap was geweest. Het voelde echt héél echt en normaal om tot laat in bed te blijven liggen en nergens zin in te hebben. Hoewel katers eigenlijk nooit wennen, had ik dit zó immens gemist, dat zelfs de kater welkom was.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden