column Jacky Ervaart

Jacky Ervaart de kapper

  Column

Ik heb al veel kappers in Tilburg versleten. Zo zat in in mijn studententijd vier jaar lang bij Bij Gina. Gewoon, omdat dat handig was. Ze was namelijk de buurvrouw van het studentenkrot waar ik woonde en ik was vooral erg lui. Dus ver lopen voor een kappersafspraak deed ik niet.

Na mijn studententijd en met wat meer geld op zak wilde ik een switch maken. Toen ben ik een tijd lang naar een kapsalon in Broekhoven geweest, waar ze mijn haar styleden alsof ik Beyoncé was. Heerlijk! Echter was ik niet de enige die die kapsalon had ontdekt, wat er in resulteerde dat de beschikbare plaatsen ook snel vergeven waren en ik toch wel even moest wachten voor ik langs kon komen. En als er iets is dat ik niet heb, dan is dat wel geduld. Als ik besluit dat ik mijn haar wil knippen, dan wil ik ook echt binnen vier dagen een schaar in mijn haar. Anders ga ik ook te veel nadenken over mijn kapsel en besluit ik toch opeens geen pony of highlights meer te nemen.

De derde kapsalon in Tilburg waar ik in de stoel ben gaan zitten was zo’n ‘geen afspraak nodig, kom gewoon binnen wandelen’ kapsalon. Ik liep daar dus een keer langs en besloot maar eens binnen te wandelen. Er is dus ook wel echt een reden waarom er geen afspraak nodig is: er is te weinig te doen in die specifieke kapsalon en daarom altijd plek. En waarom is er te weinig te doen? Juist. Omdat deze kapster niet met mijn haar omging zoals ze met haar eigen haar om zou gaan. Eens en nooit meer dus. Ik zeg overigens niet dat iedere ‘kom maar gewoon binnen’ kapsalon zo is, wellicht heb ik gewoon pech gehad. Maar het heeft me wel getraumatiseerd voor het leven.

Inmiddels ben ik klaar met switchen en heb ik mijn ‘forever-kapster’ in de Reeshof gevonden. Een stukje rijden, maar dat is ze zeker waard. Viermaal is scheepsrecht zeggen we dan. En het fijnste: als ik app (want dat kan dus óók in plaats van bellen) dan kan ik binnen twee dagen terecht. Geen tijd om te twijfelen aan mijn beslissingen en haar dat áltijd goed zit.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden