Foto: Jasper Schoonhoven
column Jacky Ervaart

Jacky Ervaart versoepelingen

  Column

Versoepelingen is mijn nieuwe lievelingswoord, dat zei ik een aantal weken geleden al. En nu mijn lievelingswoord steeds vaker gebruikt wordt en kan worden überhaupt, doet dat ook iets met mijn humeur natuurlijk. Hemelvaart zonder deze versoepelingen was echt helemaal niks geweest. Bijna een verspilling van het mooie weer. Maar door de versoepelingen heb ik lekker met mijn neus in de zon kunnen zitten op een terras in Berkel-Enschot.

Het is echt super fijn, niet alleen voor ons, maar vooral voor de horeca, dat het terras weer open mocht. Maar ik ben een enorme koukleum, dus ik zit altijd binnen in een restaurant. Het terras is met dit weer ook niet echt een optie natuurlijk, tenzij je het fijn vindt als je eten zeiknat wordt. Want ondanks alle schermen en parasols, drupt er altijd wel iets naar binnen. Ik heb mensen buien zien trotseren onder die parasols en zo de horeca zien steunen. Ik spaar mijn steunpakket voor de horeca nog even op, om hopelijk nog vóór 9 juni ergens binnen in een restaurant uit te geven. Want dat is de datum voor het open gooien van de restaurants, bioscopen en theaters.

Ik ben op dit moment niet eens meer voorzichtig optimistisch. Ik ben full-on ‘Patty Positivo’. Het leven heeft weer zin. Want er kunnen eindelijk weer dingen. De meid kan het huis uit. Ik heb zelfs al een afspraak gemaakt voor het (sushi)terras op tweede pinksterdag, om in de avond te gaan dineren, terwijl er op moment van schrijven nog geen duidelijkheid is over de openingstijden. Zó optimistisch ben ik. Reserveren op een tijdstip waarop het restaurant op dit moment nog gesloten is.

Op deze manier heeft het ook daadwerkelijk zin om zomervakantie te hebben. Lekker met een fles rosé voor me op een terrasje de hele dag. Eventjes tussendoor een winkel binnen glippen voor een nieuwe blouse omdat ik er per ongeluk rosé overheen gegooid heb. Het zijn de kleine dingen die op dit moment groots zijn voor mij.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden