Jacky Ervaart: Schotse hooglandbaby gekidnapt


Foto: Jasper Schoonhoven
Jacky Ervaart

Jacky Ervaart: Schotse hooglandbaby gekidnapt

  Column

Ik heb afgelopen weekend het toppunt van burgerlijkheid bereikt. Ik ben gaan wandelen. Gewapend met een fannypack, een flesje water en sneakers - die ik vanaf nu wandelschoenen noem - ging ik ten strijde. Niet alleen natuurlijk, want ik zou gillend gek worden als ik in mijn eentje moest gaan lopen. Maar met een vriendin. Vanaf nu mogen we dan ook de eervolle titel 'wandelende wijven' dragen.

Die fannypack hoorde erbij vond ik, want zo'n buideltas wordt alleen maar gedragen door wandelaars. Er zat ook helemaal niks in; ik droeg 'm puur voor de show. Want bij wandelen op zondag hoort een lelijke fannypack. En ook zwarte sokken in witte sneakers zijn onderdeel van de wandeloutfit.

Mijn vriendin en ik dachten even rustig te gaan beginnen met een klein rondje, zodat we niet meteen met spierpijn en spijt af zouden sluiten, maar het Bels Lijntje in de Blaak is blijkbaar geen klein rondje. Je loopt praktisch naar Breda. Tenminste, zo voelde het wel. Nou waande ik me zelfs even op het zuidelijk halfrond, toen ik dacht gnoes en buffels te zien. Bleken het Schotse hooglanders te zijn, met hun baby's. Overigens ook maar goed dat er een hek tussen ons en de dieren zat, want alle babydieren moet ik aaien. En Schotse Hooglander-baby's zien er érg zacht en schattig uit.

Naast babydieren aaien, is het bekijken en vaak ook bewonderen van huizen een hobby van mij. Of dat nu op Funda is of in real life. Nou doe ik dat vooral op Funda, omdat mensen er dan voor kiezen hun huis en interieur te laten zien. En ook omdat mensen bomen, hekken en omheiningen plaatsen om hun huis, om pottenkijkers zoals ik te weren. Maar een wandeltocht van bijna 7 kilometer levert niet alleen heel veel flora en fauna op, maar ook een hoofd vol inspiratie. Namelijk hoe ik mijn tuin privacyproof maak. Welke bomen ik moet planten om iedereen die er doorheen wil gluren, van een koude kermis thuis te laten komen. Zodat iedere wandelaar die langs míjn huis loopt, niet kan zien dat er een gekidnapte Schotse hooglandbaby in mijn tuin staat.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden