Jacky Ervaart: Tuinperikelen


Foto: Jasper Schoonhoven
Jacky Ervaart

Jacky Ervaart: Tuinperikelen

  Column

Ik begin nu te panikeren. Als in hyperventileren. En dat om een tuin. Alles is de afgelopen tijd besproken en overal is over nagedacht. Maar nu moeten we naast al onze materialen, ook zelf al het gereedschap aan gaan schaffen. En dat is een kostenpost die ik niet overzien had. Wist ik veel dat niet iedereen werkhandschoenen en een kruiwagen thuis heeft staan? Dat we die dus niet zomaar even kunnen lenen. Ik dacht namelijk dat alle volwassenen, net zoals ze een blender en een kruimeldief in bezit hebben, állemaal een kruiwagen zouden hebben.

Moeten wij dus nu voor die twee dagen in ons hele leven dat we er gebruik van gaan maken zo'n ding aanschaffen? Terwijl deze niet eens in de auto past? Moeten we dan ook nog eens een aanhanger kopen om die kruiwagen in te vervoeren? En we dat onding ook nog eens helemaal niet kwijt kunnen in onze berging? Dit zijn de levensvragen die nu door mijn hoofd gaan. Zitten we straks met een prachtige tuin, in Ibiza-sferen en loungen we heerlijk in het zonnetje. Maar moeten we wel tegen een kruiwagen aankijken omdat er behalve in onze perfecte, nieuwe tuin, nergens plek is voor dat ding.

Ik zou 'm vol kunnen zetten met planten en een olijfboom bedenk ik nu net trouwens. Dan maak ik er een soort bloempot of plantenbak van. Is het nog steeds immens lelijk, maar heeft de kruiwagen in ieder geval een soort functie. En ga ik geen spijt krijgen van deze aanschaf die ik eigenlijk totaal niet wil doen.

Ik weet wel zeker dat dit de allerlaatste keer ooit is dat ik een tuin aan ga pakken. Zoveel energie ik krijg van interieur en zoveel lol ik heb in het uitdenken van plannen voor de keuken of woonkamer, zoveel stress krijg ik van de tuin. De lol was er al af voordat ik er überhaupt aan begonnen was. Ik zal het mijn vriend toch maar even mee gaan delen, maar ik heb net besloten dat we terug gaan naar ons appartement met balkon. Veel makkelijker en veel goedkoper. Hebben we namelijk ook geen stomme kruiwagen nodig.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden