Column: Pastoor Jeroen Miltenburg: Nieuwe energie


Foto: Guido Koppes | GKF
Pastorale column

Column: Pastoor Jeroen Miltenburg: Nieuwe energie

  Column

Elk jaar kijken we naar de vakantie uit en we hopen op goed weer. Dit jaar verloopt het allemaal anders, zoals de laatste maanden alles anders verlopen is. De afgelopen tijd brachten we door met meer thuiswerken, minder activiteiten buitenshuis, andere dingen inkopen et cetera.

We hebben een nieuwe manier van leven gekregen door de corona. Voor de één is het iets waar niet aan te wennen valt en de hartenwens is om zo snel mogelijk weer terug te keren naar hoe het was. Voor de ander is het een kans om iets te veranderen. Die kans zouden we kunnen benutten en die begint met de vraag: wil ik zo doorgaan als ik de afgelopen jaren heb gedaan? Wat is belangrijk mijn leven?

Die vraag is niet altijd makkelijk te beantwoorden. Toch denk ik dat die vraag zelf, die vraag op zich, de grote winst is van de afgelopen maanden, waarin we gedwongen anders moesten leven dan we gewend waren. We kunnen het nu en in de toekomst anders doen.

Iets veranderen aan je gedrag is een hele opgave, maar nu is het gemakkelijker dan ooit, omdat we allemaal in een ander ritme zijn gekomen. Juist nu we uit het vaste ritme geraakt zijn en de zomervakantie op komst is, hebben we meer tijd om na te denken en ons vragen te stellen als: voor wie en voor wat leef ik, wat en wie is nu echt waardevol?

Als we daar de rust voor nemen dan krijgen we nieuwe energie omdat we tijd vrijmaken voor wat echt de moeite waard is. Dat wens ik je toe.

Pastoor Jeroen Miltenburg

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden