Jacky Ervaart de bouwmarkt


Foto: Jasper Schoonhoven
Jacky Ervaart

Jacky Ervaart de bouwmarkt

  Column

Ik voel me nergens zo verloren als in een bouwmarkt. Ja, misschien in een sportschool, maar daar hoef ik nooit te zijn. Die keuze maak ik bewust. Helaas moet ik wel eens naar de bouwmarkt. En nou geloof ik best dat ik veel dingen kan. Maar er is één ding dat ik nooit ga kunnen in het leven en dat is gereedschap en 'bouwdingetjes' vinden in een Hornbach of Praxis. Ik moet altijd eerst aan een medewerker vragen in welke rij iets ligt, om er dan bijvoorbeeld achter te komen dat een kaajbaand eigenlijk geen ding is en dat het officieel een opsluitband heet, om daarna in de rij nóg eens te vragen waar iets ligt. Want ik weet natuurlijk ook niet hoe zoiets eruit ziet.

Als er ooit een 'genie in the bottle' langskomt bij mij, dan zijn mijn eerste twee wensen 'wereldvrede' en ' geen dierenleed' en de derde wens is voor mezelf: 'dat ik een handige Harry mag zijn'. Dat vind ik namelijk echt een gemis. Ik kijk wel eens random filmpjes van Gamma over het aanleggen van een vlonder, of het knippen van coniferen en zelfs dingen die ik nooit in het leven zal doen zoals het aanleggen van een vijver. Maar dan ben ik alle info echt na zes seconden al kwijt. Het blijft ook gewoon echt niet hangen. Ik wíl die interesse hebben, maar ik krijg 'm ook gewoon niet. Zelfs niet na alle tuin- en huiswerkzaamheden. Dan is het namelijk gedaan en denk ik: fijn, dat zit erop. Hoeven we niet meer naar om te kijken. Door naar het volgende!

Ik denk dat dit net zoiets is als het indelen en inrichten van een vaatwasser: dat kun je, of dat kun je niet. En dat kun je niet leren. Er is ook altijd maar één persoon in een huishouden die het kan en de ander kan het absoluut niet. Ik ben degene die de vaatwasser bij ons kan indelen en vullen, maar stel deze vraag alsjeblieft niet aan mijn vriend, want dan is hij degene die dat als enige kan bij ons thuis.

Misschien komt ooit die dag dat de vaatwasser fatsoenlijk inruim, en komt de dag dat ik zelfverzekerd de bouwmarkt binnen stap en in één keer door loop naar het juiste gereedschap. Maar daar hebben we toch eerst die 'genie' voor nodig.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden