Sven Ratzke werd door het Het Parool ‘de liefdesbaby van Eddie Izard en David Bowie’ genoemd en dat is niet voor niets, zoals te zien is in de Late Night Show (foto: Hanneke Wetzer)
Sven Ratzke werd door het Het Parool ‘de liefdesbaby van Eddie Izard en David Bowie’ genoemd en dat is niet voor niets, zoals te zien is in de Late Night Show (foto: Hanneke Wetzer) (Foto: Hanneke Wetzer)

Diva Ratzke: Late Night Show in Studio

  Cultuur

TILBURG - Sven Ratzke staat op vrijdag 28 april op het podium van de Studiozaal van Theaters Tilburg met zijn 'Late Night Show'. Lezers van Tilburg weekend maken kans op een cd van de entertainer.

De Duits-Nederlandse entertainer Sven Ratzke is nog altijd het enfant terrible van de Nederlandse showbizz. Hoewel, Nederlandse showbizz? De entertainer extraordinaire besteedt 48 weken van het jaar aan zijn tour langs allerlei theaters, cabaretpodia en festivals over de hele wereld. Van shows in het New Yorkse Lincoln Center, het Amsterdamse Koninklijke Concertgebouw, het beroemde Berliner Ensemble in Berlijn tot aan het Theaterfestival in Avignon: Le Ratzke kan het allemaal.

Op vrijdag 28 april staat hij in de studio van Theaters Tilburg en het belooft een waar spektakel te worden. Ratzke is immers altijd onvoorspelbaar, glamourous, eigenzinnig en ontroerend. Dat is de succesformule achter de Late Night Show. Het concept is simpel: waan je in een burleske nachtclub waar deze diva en rasentertainer zijn scepter zwaait. Onder begeleiding van een virtuoze band ontvangt Ratzke steeds wisselende, fantastische artiesten. En wie Ratzke kent, weet: in zijn universum zijn een Russische zwaardlikster en een halfnaakte acrobaat behoorlijk alledaagse verschijnselen.

Sven Ratzke charmeert het nationale en internationale publiek al sinds 1999 met zijn veelzijdige shows. Zijn liefde voor variété, cabaret, de Berlijnse gouden jaren twintig, glamrock, mode, kunst en cultuur is duidelijk te zien in zijn. Toch weet hij altijd zijn eigen, unieke draai aan legendarisch materiaal van onder andere Brecht, Weill of poplegende David Bowie te geven.

Het resultaat is explosieve muziek, vol passie, bravoure en emotie. Op de cd Diva Diva's zingt hij onder de begeleiding van zijn virtuoze band zeven prachtnummers uit zijn successhows. Van Ramses tot Bassey, van Marlene tot Knef. Nummers van bijzondere diva's, op eigen wijze gebracht door deze diva zelf.

Sven Ratzkes Late Night Show is te zien op vrijdag 28 april om 21.00 uur in de studiozaal van Theaters Tilburg, Louis Bouwmeesterplein 1 in Tilburg. Tickets zijn verkrijgbaar vanaf € 19 en zijn te koop via www.theaterstilburg.nl of 013-543 22 20.

Lezersactie

Wil je alvast genieten van de prachtige nummers van Ratzke voordat je ze live ziet in de Late Night Show? In samenwerking met Theaters Tilburg geeft Tilburg Weekend 2x de cd Diva Diva's van Sven Ratzke weg. Wilt u meedingen? Mail dan uw adresgegevens en telefoonnummer voor 20 april naar communicatie@theaterstilburg.nl onder vermelding van 'Lezersactie Sven Ratzke'.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden