Logo stadsnieuws.nl


T-99 is na jaren afwezigheid weer terug in Paradox, op zaterdag 13 mei speelt de band onder meer nummers van het laatste album 'Bedlam'
T-99 is na jaren afwezigheid weer terug in Paradox, op zaterdag 13 mei speelt de band onder meer nummers van het laatste album 'Bedlam'

T-99: eigenwijze psychedelische woestijnrock

  Cultuur

TILBURG - Ze stonden al eens eerder in Paradox, maar nu is T-99 weer helemaal terug. In november van het afgelopen jaar kwam het nieuwe album 'Bedlam!' van deze band uit, gevuld met eigenwijze psychedelische woestijnrock, uiteraard gevolgd door een spraakmakende tournee. Het optreden in Paradox vindt plaats op zaterdag 13 mei, vanaf 20.30 uur.

Na een aantal jaren van afwezigheid kruipt het Amsterdamse trio weer terug op het podium. Daar waar hun inventieve mix van rootsmuziek, blues en Americana het beste op zijn plek is.

Niet stilgezeten

Maar in die jaren van afwezigheid heeft de band uiteraard niet stilgezeten. Gitarist Mischa den Haring was een graag geziene gast op verschillende bluesfestivals en strooide zijn vette blueslicks uit over een internationaal publiek met een rits aan andere bands. En drummer Martin de Ruiter en bassist Donné la Fontaine maken deel uit van het eveneens excentrieke Maison du Malheur. En die band stond ook nog niet zo heel lang geleden in Paradox.

De band weet zijn weg dus wel in het Tilburgse en naar de harten van alle liefhebbers van eigenwijze psychedelische woestijnrock, blues en rhythm & blues. Bedlam is na Coo-Coo (2001), Stranger Things Happen (2004), Cherrystone Park (2005) en Vagabonds (2007) het vijfde album van T-99, dat ook nog de EP Strange Cherries (2006) uitbracht.

Bezetting

Bezetting: Mischa den Haring met zang en gitaar, Martin de Ruiter met zang en drums, Donné la Fontaine met contrabas en slaggitaar.

T-99 staat op zaterdag 13 mei in Paradox, Telegraafstraat 62 in Tilburg. Het concert start om 20.30 uur, de zaal opent om 19.30 uur. De entree tot het concert bedraagt €10 of €8 met ParaPas.

www.paradoxtilburg.nl

reageer als eerste
Meer berichten