Logo stadsnieuws.nl


Zondag draait alles om Onderworpen, de bewerking van Houellebecqs toekomstroman over Frankrijk onder het Moslimbroederschap (foto: Jules August)
Zondag draait alles om Onderworpen, de bewerking van Houellebecqs toekomstroman over Frankrijk onder het Moslimbroederschap (foto: Jules August) (Foto: Jules August)

Win vrijkaarten, cd of boek NTGent-weekend

  Cultuur

TILBURG - Twee theatervoorstellingen, themadiners, verdiepend ervaringstheater, inleidingen en een theatrale talkshow: dat is wat je kunt verwachten tijdens het NTGent-weekend in Theaters Tilburg. Op zaterdag 20 en zondag 21 mei vindt er rond de voorstellingen Platform en Onderworpen, beide bewerkingen van de controversiële boeken van Michel Houellebecq, een mini-festival plaats in een flink aangeklede schouwburg. Tilburg Weekend mag kaarten, een cd en een boek weggeven.

De zaterdag staat in het teken van Platform, bewerkt door Johan Simons. Bezoekers van de voorstelling zien een verhaal over een typisch Houellebecq-personage: een man zonder al te veel hoop op een spectaculair leven.

In dit geval start hij samen met zijn geliefde een succesvolle reisformule voor sekstoerisme in Thailand. Aan zijn zakelijke succes en romantisch geluk wordt bruusk een einde gemaakt door een aanslag in naam van de Islam.

De zoektocht naar geluk die centraal staat in Platform wordt zaterdagmiddag ook uitgelicht in Stormkamer, een interactieve, theatrale gedachtewisseling met Hanna van Mourik Broekma. In restaurant Lucebert verzorgt chef-kok Thom Biessen een Thais themadiner en voorafgaand aan de voorstelling geeft NTGent een inleiding.

Zondag draait alles om Onderworpen, de bewerking van Houellebecqs toekomstroman over een docent die zijn wereld ziet veranderen als Frankrijk massaal op de charismatische leider van het Moslimbroederschap stemt. Een overwinning van Marine Le Pen wordt voorkomen, maar wat komt er voor terug?

De actuele en omstreden thema's van Onderworpen komen 's middags aan bod tijdens de theatrale talkshow De Wereld Draait Eronder Door. Met spraakmakende gasten, van regisseur Chokri Ben Chikha tot controversiële arabisten Maarten Zeegers (die undercover als moslim in de Haagse Transvaalbuurt woonde) en Jan Jaap de Ruiter (die veel stof deed opwaaien met zijn uitspraken over homoseksualiteit in de Islam).

Na de talkshow serveert restaurant Lucebert een Frans-Tunesisch themadiner en geeft NTGent wederom een verdiepende inleiding.

Programma zaterdag 20 mei

16.30 uur Tg Nomen - Stormkamer: Retourtje Geluk

18.00 uur Thai Time: diner in thema

19.15 uur Inleiding

20.15 uur Platform

Na afloop van de voorstelling live-muziek in de foyer

Programma zondag 21 mei

15.30 uur De Wereld Draait Eronder Door: talkshow

17.15 uur Onderworpen aan de kok: diner in thema

18.30 uur Inleiding

19.30 uur Onderworpen

Na afloop van de voorstelling live-muziek in de foyer

Lezersactie

Tilburg Weekend geeft in samenwerking met Theaters Tilburg 3x2 tickets weg voor Het NTGent weekend. Daarmee krijg je toegang tot beide voorstellingen en het randprogramma (excl. diner). Daarnaast maak je kans op de cd 'Ik val, val in mijn armen' van Wim Opbrouck en Els Dottermans en een boek over Johan Simons. Kans maken? Stuur voor dinsdag 16 mei een mailtje met als onderwerp 'NTGent' naar tilburgweekend@persgroep.nl. Winnaars krijgen bericht.

www.theaterstilburg.nl

reageer als eerste
Meer berichten