Logo stadsnieuws.nl


De KarTent is volledig samengesteld uit karton en daarom makkelijk na gebruik te recyclen. Maar ook waterdicht en in de ochtend koel en zonwerend
De KarTent is volledig samengesteld uit karton en daarom makkelijk na gebruik te recyclen. Maar ook waterdicht en in de ochtend koel en zonwerend

Stadscamping: kartonnen tenten met Mundial

  Cultuur

TILBURG - Tijdens Festival Mundial kunnen gasten op de Stadscamping voor de eerste keer overnachten in een kartonnen tent. De KarTent is een wegwerpfestivaltent, volledig van karton. Het karton zorgt ervoor dat de tent eenvoudig gerecycled kan worden. Na het festival kan de tent direct met het oud papier mee, zodat het materiaal opnieuw kan worden gebruikt om bijvoorbeeld wc-papier of schoolboeken van te maken.

"We zien steeds vaker dat festival-kampeerders bij vertrek hun tent achterlaten", vertelt Tim Hobbelman, hoofd productie van Stadscamping Tilburg. "Dat zorgt voor veel onnodig extra afval dat niet te recyclen is. De KarTenten zijn volledig te recyclen. Ook zijn we bezig een 'KartonDorp' te bouwen waarin de KarTenten een centrale plek krijgen en waar alles gemaakt is van karton."

De KarTent is bestand tegen water. Een regenbui tijdens het weekend van Festival Mundial is daarom geen enkel probleem. KarTenten worden gemaakt van een hoogwaardige kartonsoort die weinig water opneemt. Het ontwerp van de tent zorgt ervoor dat vocht geen probleem is.

Anders dan andere tenten, blijft de KarTent lekker donker en koel in de ochtend, dit zodat je 's ochtends je kater kan uitslapen zonder gestoord te worden door het ochtendlicht. De KarTenten worden van tevoren opgezet voor de gasten en zijn geschikt voor 2 personen. De KarTent is te koop voor €37,50, exclusief campingtickets. Kampeerders kunnen ook luchtbedden en slaapzakken krijgen.

De camping voor Festival Mundial wordt dit jaar voor de vierde keer georganiseerd door Stadscamping Tilburg op het terrein van het toekomstige Spoorpark. De camping gaat op vrijdag 23 juni open voor gasten van het festival en is geopend tot maandagochtend 26 juni.

Kijk voor tickets en info op stadscampingtilburg.nl/festival-mundial-camping-2017. Combitickets voor festival én camping zijn te koop via www.festivalmundial.nl.

reageer als eerste
Meer berichten