Logo stadsnieuws.nl


Becca Stevens brengt haar herkenbare sound mee naar de planken van Paradox
Becca Stevens brengt haar herkenbare sound mee naar de planken van Paradox

Win vrijkaarten voor Becca Stevens in Paradox

  Cultuur

TILBURG - Ze heeft, net als grootheden als Joni Mitchell, Kate Bush, Tori Amos en Björk, een stem die je onmiddellijk herkent. Becca Stevens zingt en speelt gitaar, ukelele en charango en wordt gezien als één van de grootste talenten van de nieuwe generatie. Vrijdag 26 mei staat ze op de planken van Paradox. Lezers van Tilburg Weekend maken kans op vrijkaarten.

Ze werkte al samen met Ambrose Akinmusire, Gretchen Parlato, Esperanza Spalding en Brad Mehldau. En ze rondt op 24 mei haar Europese tournee met Snarky Puppy af. Haar muziek is een cross-over van Americana, jazz, blues country, folk en pop en in combinatie met haar unieke stem creëert ze iets heel speciaals.

Stevens (oorspronkelijk uit North Carolina) studeerde jazz in New York en ontmoette daar de Nederlandse toetsenist Gideon van Gelder (in wiens band zij zong) en de muzikanten van haar huidige band: accordeonist/toetsenist Laim Robinson, bassist Chris Tordini en drummer/percussionist Jordan Perlson.

Op haar nieuwste album 'Regina' werkt Stevens onder meer ook samen met 'musical Wunderkind' Jakob Collier en Michael League (bassist en componist van Snarky Puppy) als producers. Het album 'Regina' is een mystieke verkenning van Stevens en een ode aan al haar persoonlijke, letterlijke en figuurlijke koninginnen aller tijden.

Komende zomer is Becca Stevens te zien op grote jazzfestivals als North Sea Jazz en Jazz Middelheim. Maar ze komt nu al naar Tilburg om haar nieuwste plaat 'Regina' te presenteren in Paradox. Becca Stevens staat op vrijdag 26 mei in Paradox, Telegraafstraat 62 in Tilburg. Aanvang 20.30, zaal open 19.30 uur. Entree €15 of €12 met ParaPas.

Kans maken op vrijkaarten voor het optreden van Becca Stevens? Stuur dan voor dinsdag 23 mei een mailtje met als onderwerp 'Becca' naar tilburgweekend@persgroep.nl. Winnaars ontvangen bericht.

www.paradoxtilburg.nl

reageer als eerste
Meer berichten