Logo stadsnieuws.nl


De 12-koppige band Raad van Toezicht maakte vorig jaar furore op diverse Nederlandse jazzfestivals en komt nu naar Paradox
De 12-koppige band Raad van Toezicht maakte vorig jaar furore op diverse Nederlandse jazzfestivals en komt nu naar Paradox

Raad van Toezicht: speelse, solide groove in Paradox

  Cultuur

TILBURG - In 2016 was De Raad Van Toezicht één van de ontdekkingen op de Nederlandse jazzfestivals waaronder Jazz In Duketown, Jazz International Rotterdam en North Sea Jazz. Met een gloednieuw album in het verschiet onderneemt de band nu een uitgebreide clubtournee. Zaterdag 20 mei staat het gezelschap op het podium van Paradox.

De Raad van Toezicht is een 12-koppig powerhouse. Een speelse maar super solide groep die zich laat inspireren door groten als Weather Report, Pat Metheny en Snarky Puppy. De energie van De Raad van Toezicht is erg aanstekelijk; wat in feite een jazz- of fusion-concert is, mondt steevast uit in een feestje. De muzikale invloeden lopen uiteen van knallende rock tot Afrikaanse muziek, Latin en zelfs 'Western' muziek. Maar jazz en funk zijn de basis ingrediënten waar De Raad zijn spontaniteit en sterke groove vandaan haalt.

Bezetting: Joel Botma op trompet, Frank van Hassel op altsax, Sam Thomas met trombone, Mirco Wessolly op viool, Jasper Mellema en Phillipp Frenzel op toetsen, Dung Hoang en Phillipp Ullrich op gitaar, Daan Leever en Teun Creemers op bas en Janik Hüsch en Bouke Hofma met drums en percussie.

De Raad Van Toezicht staat op zaterdag 20 mei in Paradox, Telegraafstraat 62 in Tilburg. Aanvang 20.30 uur, zaal open om 19.30 uur. De entree bedraagt €10 of €8 met ParaPas.

www.paradoxtilburg.nl

reageer als eerste
Meer berichten