Logo stadsnieuws.nl


Het optreden van het orkest werd beloond met 92.33 punten. In de juryrapporten werd met name de helderheid en de transparantie van de orkestklank geprezen. foto: Jan van den Eijnden.
Het optreden van het orkest werd beloond met 92.33 punten. In de juryrapporten werd met name de helderheid en de transparantie van de orkestklank geprezen. foto: Jan van den Eijnden.

Orventus excelleert op WMC

  Cultuur

Orkest Orventus heeft tijdens het Wereld Muziek Concours (WMC) in Kerkrade de eerste prijs voor blaasorkesten gewonnen.

Moergestel - Voor musici, dirigent Jacco Nefs en bestuur de kers op de taart nadat zij eerder al subsidie toegekend kregen vanuit de Subsidieregeling Hedendaagse Cultuur Noord-Brabant.

Orkest Orventus, dat zijn thuisbasis heeft in Moergestel, werd in 2010 opgericht om topamateurs en beroepsmusici de gelegenheid te bieden om op hoog niveau originele blaasmuziek te spelen.

Het harmonieorkest kiest voor een kleine bezetting en daarmee voor een transparante, flexibele orkestklank. Het orkest werkt op projectbasis, met een beperkt aantal repetities per project en in principe zonder betaalde (gast)musici.

Het orkest nam voor het eerst in zijn korte geschiedenis deel aan een concours. Het optreden van het orkest werd beloond met 92.33 punten, oftewel een eerste prijs. In de juryrapporten werd met name de helderheid en de transparantie van de orkestklank geprezen.

Op vrijdag 7 juli werd door Gedeputeerde Staten van de Provincie Noord-Brabant bekend gemaakt dat Orkest Orventus behoort tot een van de 19 instellingen voor amateurkunst die een provinciale subsidie voor vier jaar krijgen.

Hiermee krijgt het orkest de financiële ruimte om de plannen voor de toekomst te realiseren. Deze toekomstplannen omvatten onder meer het optreden in grotere concertzalen voor een breder publiek, het versterken van de samenwerking met lokale muziekverenigingen en het leveren van een bijdrage aan talentontwikkeling door middel van de formatie van een jeugdorkest.

Reageer als eerste
Meer berichten