Logo stadsnieuws.nl


De hoofdrolspelers in Toni Erdmann, vader Winfried en dochter Ines, zijn complete tegenpolen van elkaar.
De hoofdrolspelers in Toni Erdmann, vader Winfried en dochter Ines, zijn complete tegenpolen van elkaar.

ZesZaligeZomerfilms in het Spoor

  Cultuur

In wijkcentrum het Spoor zijn in de zomer weer de ZesZaligeZomerfilms. Op vrijdag 18 augustus draait de vijfde film in de reeks: Toni Erdmann. De film is geregisseerd door de Duitse Maren Ade.

Tilburg - Winfried is een 65-jarige muziekleraar met een speciaal gevoel voor humor. Hij woont samen met zijn oude hond. Zijn dochter Ines is echter het compleet tegenovergestelde.

Ze is een ambitieuze zakenvrouw en reist de hele wereld rond. Van het ene project naar het andere om zo snel mogelijk carrière te maken.

Vader en dochter zien elkaar niet vaak maar dat verandert als Winfried's hond sterft en hij besluit om onaangekondigd zijn dochter Ines te gaan bezoeken op haar werk. Ook de Nederlandse actrice Hadewych Minis heeft een rol in deze film.

Toni Erdmann is de grote winnaar geworden bij de uitreiking van de Lolas, de Duitse variant van de Oscars. De film sleepte zes prijzen in de wacht, die voor beste film, regie, acteur, actrice, scenario en montage.

Er is een remake op komst met Jack Nicholson in de hoofdrol.

De Zes Zalige Zomerfilms is een initiatief van MFA het Spoor, Contourdetwern en Wijkraad Theresia. Het wordt mede mogelijk gemaakt door Verrijk je Wijk. Supermarkt EMTE zorgt voor hapjes.

Kaarten

De film begint om 19.30 uur. Kaarten zijn voor 4 euro verkrijgbaar bij MFA het Spoor aan Schaepmanstraat 36 in Tilburg. Inbegrepen bij het ticket zit een drankje, een portie popcorn en een hartig hapje.

De laatste van de ZesZaligeZomerfilms van 2017 is Soof 2. Die film is te zien op vrijdag 15 september.

Reageer als eerste
Meer berichten