Logo stadsnieuws.nl


Rondom het Paleis-Raadhuis in het centrum van Tilburg zijn honderden kramen van zowel particuliere als zakelijke verkopers te vinden.
Rondom het Paleis-Raadhuis in het centrum van Tilburg zijn honderden kramen van zowel particuliere als zakelijke verkopers te vinden.

Boeken zoeken rond het Paleis

  Cultuur

De twintigste editie van Boeken rond het Paleis, de grootste boekenmarkt van Zuid-Nederland, is op zondag 27 augustus. Rondom het Paleis-Raadhuis in het centrum van Tilburg zijn honderden kramen van zowel particuliere als zakelijke verkopers te vinden. Bibliotheek Tilburg Centrum biedt tijdens de markt een literair programma.

Tilburg - Na de installatie van de nieuwe stadsdichter in het Paleis-Raadhuis is er in de Bibliotheek Tilburg Centrum een gratis toegankelijk literair programma van 14.15 tot 15.30 uur.
De nieuwe stadsdichter Onias Landveld en de junior stadsdichter Rozelijn van Gurp treden op. Ook is er een presentatie van deelnemers van de schrijfateliers, die teksten schreven bij foto's van Wigo Worsseling en Julius de Groot.
De Tilburgers Martin Hulsenboom en Peter IJsenbrant presenteren hun boek 'Boeken uit de doeken, Biblioconologische schetsen'. Lisa Kuiters, hoogleraar Boekwetenschap aan de UvA geeft de lezing 'Het boek in de beeldende kunst'.
TilburgsAns presenteert het nieuwe pictogram voor Boeken rond het Paleis.

Voor de Bibliotheek Tilburg Centrum is de verkoop van afgeschreven boeken. De verkoop duurt van 10.00 tot 16.00 uur. Bezoekers kunnen een kijkje nemen in de OpenDichtBus, meedoen aan een workshop Stiftpoëzie of zich onderwerpen aan een Cartoon Consult.

Een nieuw onderdeel van Boeken rond het Paleis is het Kinderplein bij het Paleis-Raadhuis, waar illustratoren Charlotte Dematons en Rick de Haas workshops geven. Ook verzorgt Ester van Zundert van het Kinderschrijfatelier een workshop schrijven voor kinderen en staat kindertheater Erwazzus op het Kinderplein.

Reageer als eerste
Meer berichten