Chantal Goddery maakt onder het pseudoniem Chantilly On Top kleine, verfijnde sculpturen en diorama's
Chantal Goddery maakt onder het pseudoniem Chantilly On Top kleine, verfijnde sculpturen en diorama's

Pop Up Cinema in NWE Vorst in teken van Halloween

  Cultuur

TILBURG - Halloween komt er hard aan. En dus speelt Pop Up Cinema daar op in. Pop Up Cinema verzorgt altijd speciale filmvoorstellingen en deze keer is kunstenares Chantal Goddery uitgenodigd een expositie in De NWE Vorst in de Willem II straat in Tilburg in te richten met haar werk en een film te kiezen die ook nog eens bij Halloween past. Dat werd dus The Night Before Christmas van Tim Burton. Lezers van Tilburg Weekend maken kans op vrijkaarten.

Onder het pseudoniem Chantilly on Top maakt Chantal Goddery kleine, verfijnde sculpturen en diorama's die zouden kunnen passen in het werk van bijvoorbeeld Tim Burton, Jim Henson en Guillermo del Toro.

De figuurtjes zijn als het ware 'stilgezet' in de tijd, alsof ze uit een filmstill geplukt zijn. Op deze manier kunnen mensen binnen gluren in de wereld die zich in Chantal's hoofd bevindt.

Nachtmerrie

Naast deze bijzondere versieringen zorgde Chantal ook voor een film bij deze speciale Pop Up Cinema. Als speciale Halloweenfilm koos ze volledig passend bij haar expositie voor The Nightmare before Christmas, geregisseerd door Tim Burton.

Jack Skellington, pompoenkoning van Halloween Town, is het zat om elk jaar hetzelfde te doen tijdens Halloween. Op een dag wandelt hij per ongeluk Christmas Town binnen en is hij zo onder de indruk van het Kerstidee dat hij zijn duistere dorpsgenoten uit Halloween Town over weet te halen om Halloween af te schaffen en het Kerstfeest over te nemen van Sandy Claws.

Schrikken

Kom binnen bij Pop Up Cinema in De NWE Vorst, verdrink in de film, laat je bedwelmen door de expositie en schaam je niet als je een keer zult schrikken. Trick or Treat!

Programma

Data van de Halloween Pop Up Cinema: maandag 31 oktober – de expo is tot en met 27 november te zien tijdens kantooruren en events van de NWE Vorst. De entree voor Pop Up Cinema bedraagt €7. De avond start om 20.00 uur bij De NWE Vorst, Willem II straat 49 in Tilburg.

Lezersactie

Speciaal voor lezers van Tilburg Weekend geven we kaarten weg voor deze Halloween special. Mail voor woensdag 26 oktober 12.00 uur het antwoord op de vraag 'Hoe heeft het spookachtige hondje van Jack Skellington?' naar tilburgweekend@persgroep.nl en maak kans.

www.denwevorst.nl
www.popupcinema.nu

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden