Foto:

Naar het TextielMuseum en De Pont met één kaartje

  Cultuur

TILBURG - Moeilijk kiezen tussen het TextielMuseum en De Pont? Deze zomer hoeft dat niet. Het TextielMuseum en De Pont museum bieden hun bezoekers deze zomer namelijk een vakantiecadeautje aan. Twee maanden lang, tot en met 30 augustus, kunnen bezoekers met één kaartje beide musea bezoeken. Het toegangsbewijs voor het ene museum is op dezelfde dag geldig in het andere museum. Het is wel noodzakelijk om bij beide musea te reserveren via de websites van de musea.

In het TextielMuseum waan je je deze zomer nog heel even achter de schermen van ‘s werelds grootste modehuizen in de verlengde tentoonstelling 'The Art of Lace'. Bekijk nog t/m 6 september meer dan veertig verfijnde kant-creaties van onder andere Chanel, Dior, Iris van Herpen en Jean Paul Gaultier. In de tentoonstelling ontdek je hoe de modeontwerpers samenwerken met kantmakers om tot deze unieke stukken te komen. De Volkskrant schreef eerder dat je bewondering voor het vakmanschap groeit in deze modetentoonstelling, dus mis het niet!

In de nieuwe tentoonstelling 'Rode draden' ontdek je persoonlijke verhalen en culturele perspectieven aan de hand van kunst en design. Thema’s als religie, spiritualiteit, gender, seksualiteit, kinderverhalen en fantasiee¨n komen aan bod in de tentoonstelling met werk van hedendaagse makers zoals Eylem Aladogan, Jaime Hayon en Hella Jongerius, tot werken van zo'n tweehonderd jaar oud.

De Pont museum
Bij het De Pont museum ben je getuige van de opbouw van de collectiepresentatie DE ROUTE WORDT OPNIEUW BEREKEND. Met deze vlootschouw wordt het publiek herenigd met bekende en minder bekende werken uit de collectie, zoals Kinderspielplatz van Rosemarie Trockel, Bolivian Coal Line van Richard Long, Große Geister van Thomas Schütte, maar ook 12 nieuwe etsen van zijn hand (Blues Women en Blues Men), de Clockshop van Job Koelewijn en in de videoruimte de twee nieuwe aanwinsten van Kara Walker: National Archives Microfilm M999 Roll 34: Bureau of Refugees, Freedmen and Abandoned Lands: Six Miles from Springfield on the Franklin Road en calling to me from the angry surface of some grey and threatening sea… te zien. Binnenkort worden daar ook inserts aan toegevoegd, zoals het Tilburgse kunstcollectief Wobby.club en van de Belgisch-Marokkaanse kunstenaar Hamza Halloubi.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden