Logo stadsnieuws.nl


Denk mee over de toekomst tijdens Dear Future, festival.
Denk mee over de toekomst tijdens Dear Future, festival.

Dear Future, who are you?

  Human Interest

Dear Future, strijkt neer in Tilburg. De vijfde editie van dit jaarlijks terugkerend showcasefestival vindt van 23 tot en met 29 september 2017 plaats in de Spoorzone en in het centrum van Tilburg. Stadsnieuws brengt in aanloop naar het evenement wekelijks een artikel over Dear Future,.

Door Laura van der Sman

Tilburg - Als resultaat van vier edities European Social Innovation Week, is het een evenement voor sociale vernieuwers uit heel Europa. Waar de European Social Innovation Week vooral een expertmeeting was, gaat Dear Future, verder. Met een festival, conferenties, expo's en een award is het programma een stuk uitgebreider. Ook zo nieuwsgierig naar de toekomst?

Dear Future, laat je door de ogen van Social Innovation kijken naar de toekomst. In zes hoofdlijnen is het programma van Dear Future, samengesteld: living, identity, food, leisure, health en movement. Wekelijks lichten we per thema een aantal programmaonderdelen uit. Deze week: movement.

Reis naar de toekomst

Fasten your seatbelts en reis in een oude DAF naar de toekomst van mobiliteit. Hoe ziet vervoer eruit in 2050? Rijden we allemaal in zelfrijdende auto's? Zitten we massaal op e-bikes? En is er dan nog openbaar vervoer nodig? Ervaar het in de Reis naar de toekomst: een korte virtual reality-rit door Brabant. Geloof jij wat je allemaal te zien krijgt? Wat vind je eigenlijk van de innovaties die eraan zitten te komen? Kijk je ernaar uit, of heb je ook zorgen? De provincie verzamelt alle reacties en gebruikt deze om zich voor te bereiden op de toekomst.

Mirror Room: We Are Data

In de Mirror Room ervaar je leuke en spannende dingen, maar ongemerkt word je ook in de gaten gehouden. In hoeverre kan technologie in je privéleven een rol spelen, zonder dat je je er ongemakkelijk bij voelt?

In de Mirror Room ervaar je hoe het is om één te worden met data en ben je vrij om te kiezen welke persoonlijke gegevens je wel en niet wil delen.

reageer als eerste
Meer berichten