Foto:

Voetbaltraining voor getransplanteerde spelers

  Sport

Zondag 27 september traint het Nederlands Transfit Voetbalteam in Tilburg bij de voetbalacademie van Willem II aan de Rueckertbaan 207.

TILBURG - Dit Nederlands team bestaat uit spelers die allemaal een orgaantransplantatie hebben ondergaan, en sommige zelfs al meerdere. Het is daarom een speciaal team die aan de rest van de wereld wil laten zien dat na een orgaantransplantatie sporten en dit geval voetbal mogelijk is.

Ben je getransplanteerd en ben je in de buurt, kom dan eens kijken. Het is laagdrempelig en iedereen is welkom. Of je nu jong of oud bent, man of vrouw, goed of iets minder getalenteerd, het maakt niet uit zolang je maar getransplanteerd bent ben je welkom bij deze groep. We trainen maandelijks en spelen regelmatig een wedstrijd. 

Het grote doel is om met dit team deel te nemen aan de wereldkampioenschappen voetbal voor getransplanteerde spelers. Een ander doel is om een eigen competitie in Nederland op te zetten. Het Wereldkampioenschap voetbal zal in 2021 in Italië gespeeld worden. Afgelopen jaar is dit team tweede geworden op de World Transplant Games, de Olympische Spelen voor getransplanteerden. Een mooi resultaat waar graag een mooi vervolg op gegeven gaat worden. Kom kijken, de training start om 13.00 uur.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden