Logo stadsnieuws.nl


Erik Faes (links) en Niels Neumann werden in Malta de nieuwe Europese Kampioenen Judo Kata in het nage-no-kata
Erik Faes (links) en Niels Neumann werden in Malta de nieuwe Europese Kampioenen Judo Kata in het nage-no-kata (Foto: JudoKlub Tilburg)

Judoklub-Tilburg wordt Europees kampioenen

  Sport

TILBURG / PEMBROKE - Het weekend van 6 en 7 mei werden in Pembroke op het eiland Malta de Europese kampioenschappen judo kata gehouden. Erik Faes en Niels Neumann van Judoklub-Tilburg zijn hier Europees kampioen geworden in het nage-no-kata. Daarnaast hebben ze ook nog een bronzen medaille gewonnen.

Kata-wedstrijden zijn een wedstrijdvorm binnen het judo waarbij koppels technieken laten zien en hier punten voor krijgen. De winnaar is het koppel met de meeste punten.

Brons in open klasse

Erik Faes en Niels Neumann wisten op zaterdag de Europese titel te pakken in de klasse tot 35 jaar. Hiermee hadden ze zich ook geplaatst voor de open klasse op zondag. Daar toonden ze opnieuw hun klasse door een bronzen medaille te pakken, vlak achter de voormalig nummer 6 van de wereld en de vice-wereldkampioenen.

Naast Erik en Niels namen ook Peter Tümmers en Hans van Raak deel aan het EK. Peter eindigde op de vijfde plaats in het Kodokan Goshin-Jutsu (vorm van de zelfverdediging) net als Hans, die vijfde werd in het katame-no-kata (vorm van de grondcontrole).

Erik en Niels zijn pas het tweede Nederlandse koppel ooit dat een Europese titel pakt en het eerste koppel dat erin slaagde dat te doen in het nage-no-kata.

FOTO: Links op de foto is Erik Faes en rechts Niels Neumann (In 2016 en 2017 werden ze ook Nederlands kampioen)

Reageer als eerste
Meer berichten