Foto:

Buiten sporten wel echt een nieuwe norm?

  Sport

Er zijn steeds meer onderzoeken die uitwijzen dat het voorkomen van een besmetting veel gemakkelijker is in de buitenlucht. Dat geldt niet alleen voor Corona maar ook voor gewone griepvirussen.

TILBURG "Ik heb geen verstand van virussen en volg de voorschriften van het RIVM. Handen en materialen ontsmetten voor en na de training, clubhuis en terras dicht en afstand houden zijn de belangrijkste maatregelen", zegt Miel van Berkel, personal trainer in Hilvarenbeek bij MvB TRAINING.
"Iedereen is enorm blij dat we weer mogen, sommige sportgroepjes leken lammetjes die in de lente weer voor het eerst naar buiten mochten."

Vooral mensen ouder dan 35 hebben beweging nodig. Een grote groep zit sowieso vaak veel te lang in dezelfde houding. Nu met thuis werken op een stoel die er niet echt geschikt voor is, en spieren die steeds slapper worden, krijgen mensen overal pijntjes. "Nadat ik het CIOS gedaan heb ben ik jarenlang personal trainer geweest bij een grote sportschool. Op een bepaald moment was ik daar helemaal klaar mee. De hele dag binnen, op een of andere manier voelt het bedompt en hoe goed de luchtbehandeling ook is, er zitten altijd ruikende mensen tussen. Buiten zijn voelt gewoon anders, en veel beter", aldus van Berkel. "Voor mensen die bij ons sporten is het een enorme toegevoegde waarde. Mensen kiezen er bewust voor om buiten te trainen, in een gereguleerde omgeving met de kracht en inspiratie van een trainer voor de groep.
In vorm blijven en even met jezelf bezig zijn met het plezier van de groep, of individueel blijft het hoofddoel maar altijd een paar uurtjes in de week in de natuur zijn brengt meer levensvreugde."

Bomen scheiden een antidepressiva uit en het geluid van de vogeltjes wordt hier afgewisseld met een brul van de leeuwen want de groep zit hier tegen de Beekse Bergen aan, midden in een bosrijke omgeving. Vooral in de tijden dat het regent is het zo belangrijk om naar buiten te gaan. "Die paar regendruppels zijn niet erg, dan voel je dat je leeft."

Van Berkel: "In tijden dat blijkbaar niemand weet hoe het nu echt zit met dat virus zou gezond verstand moeten de boventoon moeten voeren. Dat buiten sporten iets extra’s met je doet ten overstaande van de binnen variant voelt echt iedere sporter."

Qua leden zitt MvB TRAINING op hetzelfde aantal als voor de Corona-crisis. "Ik verwacht wel dat dit gaat groeien en dat deze ontwikkelingen buiten sporten in een ander daglicht gaan stellen. Dus laten we blijven bewegen, en doe dat lekker buiten want de energie die je er van krijgt voel je uren later nog en de kans om een virus op te lopen is vele malen kleiner."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden