Logo stadsnieuws.nl


Na te zijn welkom geheten door wethouder Huib van Olden op het Bossche stadhuis geeft een lokale gids de ouderen uitleg over de geschiedenis van Den Bosch.  foto: Ria Monsieurs-Smith
Na te zijn welkom geheten door wethouder Huib van Olden op het Bossche stadhuis geeft een lokale gids de ouderen uitleg over de geschiedenis van Den Bosch. foto: Ria Monsieurs-Smith

KBO op excursie naar Den Bosch

  Verenigingen

Zachtjes ronkt de motor van de bus van touringcarbedrijf Jack de Kort bij de Parkflat aan de Postelse Hoeflaan. Minimaal vijftig senioren uit Tilburg-West kijken uit naar een informatief en gezellig bezoek aan Den Bosch.

Door Aldert van der Burg

Tilburg - Voor vicevoorzitter Noël Deryckere van KBO kring Tilburg kan de dag eigenlijk al niet meer stuk. Er doen namelijk niet alleen (gast)leden van de KBO-afdelingen De Goede Herder, Wandelbos en St. Maarten de Reit aan dit uitstapje mee, maar ook leden van de Stadsdeel Adviesraad 3 West Senioren en de Wijkraad Tilburg 3 West. "Door ook dit uitstapje gezamenlijk te organiseren, laten we zien dat we graag samenwerken bij het behartigen van de belangen van de senioren in Tilburg-West."

In de bus blijkt vrijwel meteen al dat het programma is aangepast: in verband met de verwachte demonstratie van boeren bij het debat over de veeteelt gaat het bezoek aan het provinciehuis niet door. De provincie zegt de veiligheid van de senioren niet te kunnen garanderen. Geen nood, want het alternatief, de tentoonstelling De jaren 80 – Doemdenkers en positivo's' in Het Noordbrabants Museum, is ook interessant. Eerst staat een bezoek aan het Bossche stadhuis op de rol, waar wethouder Huib van Olden de deelnemers verwelkomt en een lokale gids vertelt over de geschiedenis van de stad. Daarna mogen de ouderen de werkkamer van burgemeester Ton Rombouts zien. Bijzonder hieraan is dat hij er een verbinding heeft gelegd tussen heden en verleden door moderne kunst te plaatsen tussen de oudere kunstvoorwerpen die er al waren. Enige indruk op de bezoekers maken ook de namen van de 146 Britten die op de ramen van een andere ruimte zijn afgedrukt. Zij gaven in 1944 hun leven voor de bevrijding van Den Bosch.

Vervolgens rijdt de bus naar Hooge Mierde voor een afsluitend diner en tot slot vangt de terugreis naar Tilburg aan. Marianne van Huijgevoort-Heefer (75) kijkt terug op een prima dag. "De jaren '80 hebben niet zo mijn belangstelling, verder vond ik het gezellig en ook het eten was goed verzorgd."

Reageer als eerste
Meer berichten