<p>Palmira en Berry, de nieuwe eigenaren van Hespa Woninginterieur.</p>

Palmira en Berry, de nieuwe eigenaren van Hespa Woninginterieur.

(Foto: Theo van Etten)

Hespa verhuist naar Besterdplein: Ad en Corrie dragen stokje over

  Zakelijk

In 1977 richtten Ad en Corrie Krijgen een eigen zaak op. Hespa Woninginterieur was geboren. 43 jaar later blijkt er nog steeds een grote behoefte aan maatwerk in interieur. In 2021 is de nieuwe zaak gevestigd aan het Besterdplein, met Palmira en Berry als nieuwe eigenaren.

Door Theo van Etten

Tilburg - “Onze eerste ‘showroom’ was gevestigd in een voormalige boerenschuur in de Trompstraat”, blikt Ad terug op het prille begin. “Kort daarvoor stonden daar nog koeien in. We zetten er een paar rekken met vinyl neer en plaatsten een advertentie. Al snel begon het te lopen en groeiden we uit ons jasje.”

Auto’s naar boven

In 1986 vond Ad een nieuw pand aan de Korvelseweg. Met een beetje bluf kreeg hij het voor elkaar om het te huren: “Er was daar net een autohandel gevestigd, de showroom was amper klaar. Maar die benedenverdieping wilde ik wel hebben, dus opperde ik dat hij met zijn auto’s naar boven zou verhuizen. Die vloeren konden dat goed hebben, want in het pand had ooit een kartonnagefabriek gezeten met zware machines op de eerste verdieping. Tot mijn verbazing stemde hij toe in mijn plan. Toen gingen we van tweehonderd naar duizend vierkante meter.”

“De koeien waren nog maar net weg toen wij daar startten”

Veertien jaar later kreeg Ad gezondheidsproblemen en dacht hij erover na om het rustiger aan te gaan doen. “Ik was vijfenveertig, we hadden acht man personeel, mijn compagnon stopte ermee, dus ik moest iets anders. Toen vonden we een kleinere winkel van slechts tachtig vierkante meter aan de Besterdring. Maar ja, al direct bij de opening hadden we een gigantische omzet. Dus ben ik nog maar even doorgegaan.”

Bekende naam

Inmiddels is Hespa verhuisd naar het pand van de voormalige DA-drogisterij aan het Besterdplein. Binnenkort zal de zaak hier zijn deuren openen. Bij Hespa kun je terecht voor raam-, vloer- en wandbekleding en tevens voor meubelstoffering. Palmira Mussers en Berry Couwenberg (een neef van Ad) zijn de nieuwe eigenaren. Zij zetten de zaak van hun oom voort, maar willen ook moderniseren: “De naam houden we aan, die is zó bekend. En natuurlijk kunnen onze klanten blijven rekenen op de vertrouwde service. Net als Ad en Corrie willen wij altijd klaarstaan voor onze klanten. Zij mogen stalen meenemen naar huis en het opmeten en hangen van gordijnen gebeurt gratis. Wel gaan we andere merken voeren en richten we ons ook meer op het hogere segment. Zo is er voor iedereen een ruime keus.”

Open zodra het mag

Ad en Corrie trekken zich terug uit zaak en gaan van hun welverdiende pensioen genieten. Ze zien de toekomst vol vertrouwen tegemoet: “Dit wordt weer een hele mooie winkel, wij gunnen Palmira en Berry hetzelfde succes als wij hebben gehad. En als ze vragen hebben kunnen ze altijd bij ons terecht.” Dat zal best weleens nodig zijn aldus Palmira: “Het is een lastig vak, wij leveren immers altijd maatwerk.” Hespa is gevestigd aan het Besterdplein 9 (parkeren voor deur, na 15:00 gratis). De winkel opent zodra de coronamaatregelen het weer toelaten.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden