Logo stadsnieuws.nl


Wethouder Erik de Ridder reikte de prijs uit aan Ard Smulders, directeur/eigenaar van Cubics, tijdens een bezoek aan Cubics.
Wethouder Erik de Ridder reikte de prijs uit aan Ard Smulders, directeur/eigenaar van Cubics, tijdens een bezoek aan Cubics.

Cubics bedrijf van de maand juli

  Zakelijk

Cubics is door gemeente Tilburg en Citymarketing uitgeroepen tot 'Tilburgs bedrijf van de maand'. Deze bedrijven zijn ambassadeurs voor Tilburg als ondernemersstad. Het bedrijf sleept de prijs in de wacht door haar methode van werken en de maatschappelijke betrokkenheid bij initiatieven in de stad.

Tilburg - Wethouder Erik de Ridder reikte de prijs uit tijdens een bezoek aan Cubics. Erik de Ridder: "Een jaar geleden werd HAVL Kantoor en ICT officieel Cubics innovatieve IT & inspirerende interieurs. Het toont lef om zo'n gevestigde naam te veranderen. Het toont nog meer lef om de manier van werken compleet om te gooien. Dat lef heeft Ard getoond."

Ard Smulders, directeur/eigenaar van Cubics: "Het roer moest om, de wereld verandert. De waarde van je bedrijf hangt steeds meer af van de cultuur - dus van de mensen - in plaats van het product of de dienst." Inmiddels werkt iedere medewerker als ondernemer en functioneert in zelfsturende teams. Er is geen management en alle teamleden werken vanuit hun eigen betrokkenheid en verantwoordelijkheid. Ard Smulders: "Het gevolg? Een betere balans tussen werk en privé, uitstekende werksfeer, zeer gemotiveerde en betrokken mensen en tevreden klanten."

"Met Het nieuwe Werken als vertrekpunt voor de aansturing van mijn organisatie, 'ontmanage' ik mezelf," aldus Ard Smulders. "Sturing komt in hedendaagse organisaties allang niet meer van de directie alleen. De stenen zijn niet meer het fundament, dat zijn de mensen zelf. Dus niet bezig zijn met regels, maar met passies, uitdagingen en het benutten van kwaliteiten. Dat doen we hier gelukkig elke dag", besluit Ard.

Reageer als eerste
Meer berichten