Met Night University opent Tilburg University op donderdag 16 mei vanaf 16.00 uur haar deuren voor iedereen die nieuwsgierig is, van jong tot oud. Het gratis festival geeft de kans op een bijzondere manier een kijkje te nemen op de universiteit en laat je kennismaken met wetenschap en het campusleven. Het thema van deze 10e editie van het festival is ‘Feiten & Fabels’.

Er is een flink programma met lezingen, optredens, workshops, rondleidingen, etc. Onderzoekers van alle faculteiten geven een kijkje in hun vakgebied en zoemen in op actuele ontwikkelingen.

Junior

Vanaf 16.00 uur is er voor jongeren van 9 tot 14 jaar een speciaal Junior programma met mini-colleges en workshops. Tegelijkertijd is de gerenommeerde Amerikaanse bioloog Jerry Coyne te gast en spreekt schrijfster Ellen Deckwitz de E. du Perronlezing uit.

In de avond zijn onder andere NOS-weerman Peter Kuipers Munneke, journalist-filosoof Rob Wijnberg, wetenschapsjournalist ‘Sjamadriaan’ en Hunted-speurder Selmar Smit te gast. Goochelaar Steven Kazan zet als afsluiter het publiek nog even op het verkeerde been. Maar je kunt deze avond ook gewoon ongedwongen dansen, ontmoeten en sfeer proeven. Er is volop eten en drinken verkrijgbaar.

Op de website van Night University vind je het gehele programma: www.nightuniversity.nl