Fien (23) en Indi (22) besloten hun Tilburgse studentenleven een hele andere draai te geven. In plaats van drinken en feesten gingen ze een traject van drie maanden in om te trainen voor het kickboksgala van Olof. Tijdens het kickboksgala keken vrienden, familie en dispuutsgenoten met hoge verwachtingen naar het resultaat van deze intensieve periode.

Door Keetje Demouge

Begin februari begon het avontuur voor Fien en Indi. Samen met 28 anderen trainden ze keihard om uiteindelijk in de boksring te staan. Indi vertelt over zijn ervaring: ”Ik ben mee gaan doen omdat ik er mentaal niet zo lekker in zat en weer een doel voor ogen nodig had. Het kickboksen heeft mij weer uit die dip gehaald. Het gezonde leven en het sporten zorgden ervoor dat ik 16 kilogram ben afgevallen en mij weer goed in mijn vel voel.”

Het was een zware periode waarin Fien en Indi elke training weer op de proef werden gesteld. ”Tijdens de trainingen word je echt tot het uiterste gepusht. Op het moment dat je echt niet meer kan, moet je wel doorgaan of word je zelf in elkaar getikt,” aldus Fien. In deze pittige periode hebben beiden gedacht aan opgeven, maar ze werkten ergens naar toe en dat hielp hen om door te gaan. ”Ik wist dat er licht aan het einde van de tunnel was. Ik kon mezelf met die gedachte op de been houden, maar er zijn echt momenten geweest dat ik wilde stoppen omdat het zoveel van mijn lichaam vroeg,” zegt Fien.

De dag van de wedstrijd

Na al die weken trainen was het moment eindelijk daar. Fien ging als vierde en Indi als twaalfde de boksring in. Het was aan hen om te laten zien wat ze in de afgelopen tijd hadden geleerd, met één doel voor ogen: winnen. De Koepelhal werd gevuld met vrienden en familie van alle deelnemers en de boksers werden opgewarmd in en rondom de boksring. Fien was er meer dan klaar voor, ondanks de zenuwen die door haar lijf gierden. ”Een uur van tevoren ben ik in de kleedkamer gaan zitten, muziek gaan luisteren en helemaal in mezelf gekeerd om even tot rust te komen. Daarna werd ik opgewarmd en zodra ik de ring instapte, draaide ik een knop om.” Die knop die ze omdraaide zorgde ervoor dat Fien na drie rondes van drie minuten er met de winst vandoor ging.

In de laatste ronde was Indi aan de beurt. Na het zien van alle andere wedstrijden waren de zenuwen nog hoger opgelopen. Hij stapte de ring in en wachtte op het startsignaal. ”Die knop waar Fien het over had, noem ik altijd de killswitch. Het is eten of gegeten worden. Zodra de bel gaat, staat je brein gewoon uit en word je overgenomen door adrenaline.”

Zijn tegenstander begon gelijk hard en dat was voor hem een teken om precies hetzelfde te doen. ”Ik gooide een high kick en viel vol op mijn gezicht. Ik stond direct weer op en toen was het binnen tien seconden klaar.” Na drie harde klappen viel zijn tegenstander om. Indy wist binnen 30 seconden zijn tegenstander knock-out te slaan. ”Ik besefte het eerst nog niet. Ik ging gewoon in mijn hoek staan, probeerde op adem te komen en toen hoorde ik ineens dat ik gewonnen had. Toen heb ik de longen uit mijn lijf geschreeuwd van blijdschap.”

Euforisch gevoel

Na de wedstrijden gebeurde er met beide boksers ontzettend veel van binnen. Terwijl Indi na zijn wedstrijd meteen ging feesten met vrienden en familie, was het voor Fien een emotionele achtbaan. ”Ik ging na de wedstrijd eerst douchen. Mijn hele lichaam trilde en ik dacht echt: wat is er nou net gebeurd?” Ze vertelt nog nooit zoiets te hebben gevoeld. Fien en Indi hebben allebei liefde gevonden voor deze sport en zouden het iedereen aanraden om het een keer te proberen.