Hij steelt van de armen en geeft aan de rijken. Dat kan alleen maar over Robin Hood gaan. Maar wie was Robin Hood eigenlijk? TAGO heeft daar zo een eigen kijk op en maakte er een musical van. Deze voorstelling is van 30 mei tot en met 9 juni te zien in het Jan van Besouw in Goirle.

Het is de tijd van de kruistochten. Alle jongemannen worden opgeroepen om te vechten voor hun koning en vaderland. Maar Robin Hood heeft daar helemaal geen zin in. Hij deserteert, tot grote woede van de sheriff van Nottingham. Die verklaart Robin vogelvrij en zweert dat hij niet zal rusten voor hij Robin Hood te pakken heeft. Robin vlucht Sherwood Forest in. Daar bedenkt hij samen met andere vogelvrijverklaarden acties om geld van de rijken te stelen om het daarna aan de armen te geven.

Maar zoals altijd zit er veel meer achter dit verhaal dan je in eerste instantie zou denken. Die vete tussen Robin Hood en de sheriff bijvoorbeeld. Hoe is die ooit begonnen? Hoe kwam broeder Tuck in het klooster? En wat gebeurt er eigenlijk allemaal in dat klooster? En dan hebben we nog Lady Marion. In alle verhalen staat ze bekend als het liefje van Robin. Maar is ze dat wel echt? Of liggen de rollen heel anders?

Wat is waar?

TAGO belicht het verhaal graag van meerdere kanten. Want een verhaal is nooit zwart-wit. En dingen zijn zelden helemaal goed of helemaal fout. De waarheid ligt vaak in het midden. En zelfs dan is de vraag: wat is waar? Dat ligt helemaal aan de bril waarmee je naar iets kijkt. Aan de idealen waar je in gelooft en waar je voor wilt strijden.

Hoewel Robin Hood een eeuwenoud verhaal is, zijn dit thema’s die vandaag de dag actueler zijn dan ooit. Hoe bepaal je in de overvloed van informatie wat de waarheid is? Op welke informatie baseer je je mening? En hoe blijf je trouw aan je eigen idealen met alles wat je hoort en ziet?

TAGO

Robin Hood is de zevende productie van de vereniging, die dit jaar haar 10-jarig jubileum viert. Het verhaal wordt verteld door een cast van 39 man en bevat alle vaste TAGO-elementen: bekende en onbekende nummers uit musicals en hitlijsten, wervelende dans en natuurlijk adembenemende decors en kostuums.

Zoals ieder jaar is het verhaal speciaal voor TAGO geschreven. Want dat is wat TAGO graag doet: een bekend verhaal in een nieuw jasje steken met ruimte voor actuele, maatschappelijke thema’s. TAGO let er bij de ontwikkeling van de voorstellingen op dat er rollen zijn voor zowel jongere als oudere spelers. Daarbij krijgt iedereen de kans om zichzelf verder te ontwikkelen op het gebied van zang, dans en spel.

Robin Hood is te zien in het Jan van Besouw in Goirle van donderdag 30 mei tot en met zondag 2 juni en van donderdag 6 juni tot en met zondag 9 juni. Op donderdag, vrijdag en zaterdag begint de voorstelling om 20.00 uur, op zondag om 15.00 uur. Kaarten kosten € 21 en zijn te koop via janvanbesouw.nl.

Regie: Sjors Wijers

Muzikale leiding en koorarrangementen: Bart de Graaff

Choreografie: Robin Proosten

Script: Yvonne Schoneveld-van Campenhout

Liedteksten: Cristel Bekkers

Arrangementen: Ron van Riel

Vormgeving: Paul Urbanus