Op zondag 2 juni vindt de jaarlijkse Stadsbosdag weer plaats! Dompel je met bijzondere activiteiten onder in de afwisselende natuur en cultuurhistorie van dit gebied, leer de ondernemers uit Stadsbos013 kennen en geniet van het uitgebreide natuurlijke, sport- en recreatieve aanbod.

Ook Groeituin013 zet haar poorten open die dag van 11.00 tot 16.00 uur. Deze collectieve tuin op de Stadsakker in Stadsbos013 vormt de verbinding tussen stad en buitengebied. Dé groene huiskamer van Tilburg waar vele vrijwilligers en een aantal dagbesteders onder professionele begeleiding groenten, bloemen en kruiden telen en verkopen. De tuin is de hele dag te bezoeken: ”Laat je verwelkomen door enthousiaste vrijwilligers met zelfgemaakte soep, hapjes, koffie of thee en snuffel lekker rond in de winkel met eigen groenten en streekproducten. Later op de dag kun je ook genieten van lekkere biertjes, wijntjes en fris onder het genot van plaatjes van de pick-up.

Leer GroeiTuin013 deze zondag beter kennen door mee te doen aan de rondleidingen (om 12.00u, 13.30u en 14.30u) op de tuin waar enthousiaste vrijwilligers vertellen en laten zien wat er groeit en bloeit. Wil je meer weten over dé specialiteit van Tuinman Theo en zijn dievengilde? Sluit dan om 13.00u aan bij de kassen waar bijna 70 soorten planten geteeld worden. Vanaf 12.00u kunnen liefhebbers van natuurlijk zoet proeven van alle (h)eerlijke streekproducten die Connie en Peter van Wens Natuurlijk thuis maken en in onze winkel verkopen. Imker Paul geeft deze dag ook demonstraties bij zijn bijenkasten in de tuin. Heb je nog vaste tuinplanten over of wil je ‘nieuwe’ halen? Dat kan bij Petry, Thea en Dionne van Tuinplantenhub Tilburg. Dé kringloop voor vaste planten in Tilburg.”

Kinderen

”Natuurlijk vergeten we de kinderen niet! Die kunnen meedoen met de blindproeverij ‘Raad wat je eet’ en proeven van verschillende groenten, kruiden en eetbare bloemen. Laat je verrassen en raad wat je eet. Zelf Zaaien kan ook; Plant je eigen bloemzaadjes in een potje en kweek ze thuis op tot een lekker en fleurig plantje. Beide activiteiten bieden we achtereenvolgens aan om 11.30u, 13.00u en 14.30u. Max 10 kinderen per tijdstip, geen aanmelding vooraf, alleen op de dag zelf in de tuin.”

GroeiTuin013 is een initiatief van Stichting Het Werkt en het vervolg op StadsTuinderij Piushaven: stadslandbouw met sociale impact waar verbinding en participatie centraal staan. GroeiTuin013 is gevestigd aan de Reeshofdijk 30 en levert een unieke bijdrage aan Stadsbos013.