Door de druilerige regen (het zal niet waar zijn!) loopt camper-eigenaar Sebastiaan Cornelissen (39 jaar) naar de slagboom van stadscamping Spoorpark. Achter de slagboom staat een felgeel ANWB-busje. Oei: de ANWB! Goed dat ie er is maar je hebt ze liever niet nodig. Sebastiaan echter heeft de ANWB nodig “Want”, zegt hij tegen de monteur: “Ik parkeerde mijn camper hier en toen ik uitstapte zag ik dat hij vloeistof lekte. Dat ging maar door.” Inderdaad, onder de voorbumper staat een plastieken afwasbak vol troebele vloeistof. Monteur Stan van Gorp doopt er zijn vinger in en tot afgrijzen van Sebastiaan en de verslaggever likt hij die voorzichtig af.

Door Gerard Sanberg

Stan grinnikt om de luidkeels beleden afschuw: “Ja, dat doe ik ook geen drie keer per dag, maar een heel klein beetje kan geen kwaad. Het smaakt zoetig en dan weet je: water met een beetje antivries.”

Op de vlucht voor Intents

Ondertussen is die lekke watertank slecht nieuws, want hij kan niet ter plekke gerepareerd worden. Naar de garage! Sebastiaan: “Ja maar, hoe kom ik daar? Of liever: hoe krijg ik de camper daar?” Geen paniek, de ANBWB doet in oplossingen. Bas: “Ik bel een sleepwagen, die haalt hem op.” Die sleepwagen is natuurlijk niet op stel en sprong ter plekke, en tijdens het wachten wil Sebastiaan wel vertellen hoe het zit, met zijn camper. Het zit zo: “Mijn vriendin en ik hebben hem anderhalf jaar geleden gekocht en opgeknapt. Nu stonden we een maand in Heukelom, maar ja, dat festival Intents kwam er aan en dat wil je niet meemaken, in een camper. Dus we zijn naar hier verkast voor de rust.”

Maar waarom een camper aangeschaft? “We hebben nog geen plan voor de komende tijd, maar op den duur willen we ons huis in Goirle verkopen en in de camper gaan wonen. Dat lijkt ons echt geweldig. We hebben een jaar rondgetrokken in een busje en dat was zo mooi! Maar ja, een busje is klein en we hebben ook Harrie (de hond, red.), dus een camper leek een goede oplossing.” Maar wonen in een camper, dat geeft toch ongemak? Sebastiaan: “Ja, zeker. Wat is het tegengestelde van comfort? Oncomfort? Nou, dat heb je in een camper, maar dat geeft toch niet? Al dat gemak waarmee we ons omringen, daar word je ook niet blij van. Je merkt dat je veel kunt missen. Je hebt weinig nodig als je je daarop toelegt. Een beetje oncomfort werkt heel bevrijdend.”

Daar is hulp!

Maar het is een waagstuk om je huis verkopen en in een camper gaan wonen? “Ja, maar het lijkt ons wel wat. We willen het graag dus dan moet je je niet laten weerhouden. En als het mis gaat, kun je hulp vragen.” En jawel, toet toet! daar komt de hulp. De komst van de sleepauto van de ANWB breekt het interview abrupt af. Aan de slag!