Op zondagmiddag 16 juni (Vaderdag) wordt er in de wijk Loven-Besterd ‘De Besterd Mijl’ weer gelopen. Maar tegelijkertijd kun je een leuke wandeling van 5 kilometer door de wijk Theresia maken en daarmee steun je tevens het goede doel. Dit door mee te doen aan De Besterd Walk ‘Wandelen voor Anderen’. Dus kun je dit jaar hardlopen óf wandelen voor het goede doel! Mooie bijkomstigheid is dat de route van de wandeling door Ontdekstation 013 in de Spoorzone loopt, dóór de LocHal, langs het IPSO centrum Midden Brabant (Inloophuis) en dóór het Nederlands Textielmuseum!

De initiatiefnemer voor deze wandeling is de Stichting Inzet Loont. Deze Stichting organiseert de Besterd Walk ‘Wandelen voor Anderen’ ten behoeve van de IPSO Centra Midden Brabant in Tilburg en Toon in Waalwijk. Dit zijn Inloophuizen, die zich ten doel hebben gesteld een warme, sfeervolle en gastvrije ontmoetingsplek in te richten, waar iedereen die geraakt is door kanker terecht kan om zijn of haar verhaal te delen of gewoon te luisteren. Of je nu zelf ziek bent (geweest), naaste of nabestaande bent.

Test jezelf tijdens de Besterd Mijl

De Besterd Mijl is een hardloopwedstrijd waarbij de deelnemers hun kwaliteiten kunnen meten op een stratencircuit van een Engelse mijl (1610 meter) lang. Dit kan daarmee een mooie test zijn in de voorbereiding voor bijvoorbeeld de Tilburg Ten Miles! Er kan gekozen worden uit afstanden van 1, 3 of 5 Besterd Mijlen. Aansluitend is er een leuke korte KidsRun óp het gezellige Besterdplein waar ook start en finish zijn. Zowel De Besterd Mijl als De Besterd Walk maken deel uit van de gemeentelijke stimulatieprijs ‘Tilburg Triple’.

Speciaal voor jongens en meisjes in de leeftijd van 7 tot 12 jaar is er als eerste loop om 12.30 uur de ‘1x Besterd Mijl’. Aansluitend starten de deelnemers vanaf 12 jaar en ouder voor de 1, 3 of 5 rondjes van De Besterd Mijl. Voor de lopers van de Besterd Mijl is er een tijdregistratie. Dit gaat door middel van een chip in het borstnummer. Loop jij ook mee?

Muziek, vertier én EK voetbal op het plein

Het belooft een supergezellige middag op het Besterdplein te worden! Want ook voor de toeschouwers is er van alles te zien en te beleven. Op het gezellige terras zorgt DJ Dré voor de muziek. Daarnaast zijn er uiteraard diverse speelactiviteiten voor de kinderen. Om 15.00 uur start de eerste wedstrijd van het Nederlands voetbalelftal. Die hoef je natuurlijk niet te missen en is op het plein te volgen! Kortom is een bezoek aan de Besterd Mijl een bruisende Vaderdag invulling, ook omdat de bekendmaking van ’De Beste Vader van Tilburg’ verkiezing hier plaats zal vinden.

Parcours Besterd Mijl

Het stratenparcours is 1610 meter lang en start op het Besterdplein. Via Nic. Pieckstraat, Leonard van Veghelstraat, Koestraat, Molenbochtplein, Violierstraat, Molenbochtstraat, Besterdplein, Kruisstraat, Molenstraat, Noord Besterdstraat, Besterdplein . Vanzelfsprekend willen we de bewoners aan dit parcours vragen om de hardlopers fanatiek aan te moedigen!

Na de verschillende afstanden van De Besterd Mijl is er op het Besterdplein, op een parcours van 225 meter lang, een leuke KidsRun voor de allerkleinste kids om 14.30 uur.

Parcours Besterd Walk

De Besterd Walk ‘Wandelen voor Anderen’ is géén wedstrijd maar een gezellige wandeling door de wijk Theresia, Goirke en Oud Noord. Daarmee komen de wandelaars ook niet op het parcours van de Besterd Mijl. De start en finish is óók op het Besterdplein. Hier is tevens een infostand van het IPSO Centra te vinden. Deelnemers van de Besterd Walk ‘Wandelen voor Anderen’ starten wanneer ze zelf willen en lopen hun eigen tempo. Gestart kan worden tussen 12.00 en 13.30 uur. Deelnemers krijgen na aanmelding op het plein de route op papier en een persoonlijk deelnamebewijs dat tevens toegang geeft aan Ontdekstation 013, de LocHal én gratis toegang aan Het Textielmuseum waar momenteel o.a. de zeer interessante tentoonstelling ‘Makers on Materials’ te bewonderen is.

Inschrijven

Zowel de Besterd Mijl als de Besterd Walk worden gelopen op Vaderdag, zondag 16 juni. De inschrijvingen gaan via www.inschrijven.nl. Hier geef je tevens ook aan of je meeloopt voor de Tilburg Triple. Meer info op www.debesterdmijl.nl