Van maandag 17 juni tot en met vrijdag 5 juli biedt HOVO Brabant tijdens de zomeracademie 13 boeiende programma's aan op de campus van Tilburg University. U kunt zich verdiepen in allerlei onderwerpen zoals: 'Kunst en geld in Florence, geneeskrachtige kruiden, de architectuur van Het Nieuwe Bouwen, China, Exoplaneten, klimaatverandering en de geschiedenis van de Blues en Jazz'. Bij HOVO Brabant kan iedereen vanaf 50 jaar terecht om oude kennis op te frissen of nieuwe kennis te ontdekken.

Na ontvangst met een kopje koffie volgt u de collegeblokken afgewisseld met koffie/theepauzes. Tussen de middag wordt er een lunch aangeboden. Na afloop van de cursus kunt u onder het genot van een drankje nog even napraten met uw medecursisten en de docent.

Zomerlezing

Prof. dr. Vincent Icke opent de zomeracademie op maandagmiddag 17 juni met een lezing getiteld “Is er leven op aarde?” en neemt u mee in de wereld van het buitenaards leven. Na afloop van de lezing is er gelegenheid boeken van de spreker te laten signeren en nodigen wij u uit voor een borrel in Café Esplanade.

Cursussen

Vanaf dinsdag 18 juni kunt u gedurende drie weken themadagen volgen over diverse onderwerpen. Op vrijdag 21 juni geeft Evert-Jan Ouweneel een dagvullend programma waarin hij u bijpraat over de geschiedenis, cultuur en wereldrol van China. Dit land heeft al eeuwenlang een enorme impact, en na een periode van 200 jaar van relatieve stilstand, is het weer prominent op het wereldtoneel aanwezig.

Op maandag 24 juni verzorgt Andreas Wismeijer de cursusdag 'De sociale mens', waarin hij uitlegt dat een groot deel van ons gedrag een sociale oorsprong heeft, zelfs wanneer dit niet direct zichtbaar is. Evolutie, communicatie en zelfs eenzaamheid blijken nauw met elkaar verbonden.

Rob Groenland biedt op dinsdag 2 juli tijdens de themadag 'Klimaatverandering' een kijkje in de wereld van klimaatonderzoek. U leert over natuurlijke variabiliteit, de interactie tussen oceaan en atmosfeer, en krijgt antwoorden op de vraag hoe we de invloed van de mens op het klimaat inschatten.

De zomeracademie 2024 wordt georganiseerd door HOVO Brabant in nauwe samenwerking met Tilburg University, Fontys Hogescholen, Avans Hogeschool en de Technische Universiteit Eindhoven. Het volledige zomerprogramma is te vinden op www.hovobrabant.nl/zomeracademie.