The Tibbs kent men bij Heyhoef-Backstage nog van twee memorabele shows van deze acht koppige band uit Noord-Holland in 2016 en 2018. Toen was deze band in staat om de gehele zaal in beroering te brengen, op zijn kop te zetten en was iedereen flink onder de indruk van de groovy, funky en soulvolle muziek. The Tibbs brengen een unieke mix van garage-soul die terug te voeren is op de Detroit- en Philly-geluiden van de jaren '60 en '70. Een retrostijl doordrenkt met een onderscheidende Tibbs-formule.

The Tibbs is een groep doorgewinterde muzikanten die inspiratie putten uit de tijdloze muziek van de jaren zestig en de emotionele diepgang en rauwe authenticiteit van de klassiekers uit die tijd kanaliseren. Onder leiding van hun charismatische zangeres Roxanne Hartog en ondersteund door een krachtige line-up van drums, gitaar, bas, hammond en een driedelige blazerssectie, hebben ze het publiek versteld doen staan met hun live optredens.

Airplay

De eerste single van dit album ‘Ain’t it Funny’ staat inmiddels bovenaan in de internationale soul- charts genoteerd. The Tibbs scoren nu volop airplay via NPO2 en BBC radio en wordt er nu dus volop getoerd in Nederland, Italië en Spanje. Wij waren er vanuit Heyhoef-Backstage dus als de kippen bij om The Tibbs, onder aanvoering van hun nieuwe zangeres Roxanne Hartog, weer opnieuw op ons podium te krijgen.

Zaterdag 15 juni – Aanvang 20.30 uur – Zaal open 20.00 uur – Entree € 15