Op de Main Stage van Poppodium 013 vieren leerlingen van 2College Cobbenhagenlyceum dat ze Tilburg’s got Talent 2024 gewonnen hebben. Het is de vijfde opeenvolgende editie dat de school in de prijzen valt. In 2019, 2021 en 2023 wonnen ze de creativiteitsprijs, en in 2022 gingen ze er al eens eerder met de hoofdprijs vandoor.

Tilburg’s got Talent is een jaarlijks terugkerende talentenwedstrijd, georganiseerd door CiST (Cultuur in School Tilburg) en Poppodium 013 in samenwerking met alle Tilburgse VO-scholen. Leerlingen tussen de 12 en 16 jaar strijden in uiteenlopende disciplines zoals dans, muziek en theater om de vakjuryprijzen.

Tijdreis

2College Cobbenhagenlyceum nam dit jaar deel met de act ‘Dance Through Time’: een tijdreis door de dance muziek van de jaren ‘90 tot vandaag de dag. Op een mix met bijhorende video van Luc van Herwaarde werd live gedrumd, gezongen en natuurlijk – hoe toepasselijk – gedanst. “Het is zo’n ontzettend gave ervaring om op dat grote podium in 013 te staan” zegt zangeres Wiesje Staps. “Het is al een prijs op zich dat we mogen optreden op een podium waar zo veel grote artiesten staan” vult drummer Mads Overvoorde aan. “Maar natuurlijk is het wel extra tof dat je naast zo’n gave ervaring ook nog beloond wordt met een award. En nu mogen we volgend jaar nog een keer hier staan, want de winnaar opent traditiegetrouw de show in het jaar erop”. Dat wordt dan het vierde optreden van Mads op de Main Stage. Hij was er namelijk in 2022, toen de school eerder de hoofdprijs won, ook bij – samen met Luc.

Glimlach

In de weken voorafgaand aan dit optreden hebben de leerlingen hun act voorbereid met hun docenten. “Ik heb een glimlach van oor tot oor. Ik ben ongelooflijk trots op deze talentvolle groep leerlingen” zegt muziekdocent Esmé Theeuwes. “Hun doorzettingsvermogen en creativiteit hebben opnieuw geleid tot een fantastische prestatie. Het is een eer dat dit voor de vijfde keer op rij erkend wordt door de professionele vakjury” vult muziekdocent Jelle Wieringa aan.

Aanmoedigingsprijzen

De jury bestond dit jaar uit Mona Toebosch van ROC-KCM, oud-stadsdichter Rodgairo Dalnoot en directeur van Factorium, Bas Verberk. Naast 2College Cobbenhagenlyceum won Schakelcollege Tilburg de creativiteitsprijs en gingen de aanmoedingsprijzen naar Reeshof College en 2College Jozefmavo.