Het kan je niet zijn ontgaan, de band Spijbelaar is verkozen tot 3FM Trending Talent. Hun harde werk, frisse uitstraling, dansbare pop songs en het verzamelen van stemmen in ruil voor een chocolaatje of een biertje is de reden waarom Nederland met 34% van de stemmen deze band uitkoos om live te spelen in de 3FM livebox. Ze namen het op tegen 4 andere finalisten: Lateesha, Elliot Boyd, Wendy Moore en Julia Tan.

Spijbelaar, bestaande uit studenten van de Rockacademie in Tilburg, is een tegendraadse Nederpopband door en voor mensen die het net even wat anders willen zien. Ze geloven dat niet alle wijsheid en creativiteit binnen en klaslokaal of kantoor te vinden is. Na het uitbrengen van hun single Dwars, kwamen ook Stap Uit en Sta Stil uit in de afgelopen maanden.

Gewapend met rap, rock-energie, pop hooks en een stropdas veroveren ze het podium. Met teksten over de toekomst en hoe die besmeurd lijkt te zijn met geld verdienen en hoe we allemaal proberen onze weg te vinden als jongvolwassenen in een wereld vol tegenslagen. Waar confetti en regen samen mogen komen en ze van optreden een onvergetelijke dag te maken, voor de mensen die jong, oud, moe, energiek, bang, vrolijk of wat dan ook zijn: je bent welkom bij Spijbelaar.

No Mans Land

Op donderdag 30 mei 2024 speelde de band de song Dwars in de 3FM LiveBox, tijdens het programma VoorAan bij Jamie en Olivier. Daarnaast spelen ze door de winst in december op het festival No Mans Land in Tivoli. De winnares van vorig jaar, Maryn Charlie, is onderhand een opkomend succes. Zo stond de zangeres in het voorprogramma van Rondé en is ze met haar eigen tour op pad.

Dit is dé kickstart van de carrière van Spijbelaar!