Op zondag 23 juni is er in de wijk de Blaak een Kunstroute. Tien kunstenaars uit de wijk presenteren dan van 11.00 tot 16.00 uur hun werk aan huis. De Kunstroute was jarenlang een terugkerend zomers evenement in de wijk totdat corona er een einde aan maakte. Het leek er even op dat het een stille dood zou sterven. Maar Henk de Beer, die al eerder met veel plezier de Kunstroute had georganiseerd en ook had deelgenomen, kon dat niet laten gebeuren. Gelukkig maar: tien kunstenaars uit de wijk meldden zich en tonen zich binnenkort van hun beste kant.

De deelnemende kunstenaars zijn onderling sterk verschillend. Tekeningen en schilderstukken, in allerlei stijlen, en onderwerpen, beelden, sieraden, objecten, ze vormen een heel gevarieerd beeld van wat kunst kan bieden.

Plankton

Jef Horvers, één van de deelnemers, staat met zijn werk symbool voor die variatie. In zijn recente werk maakt hij objecten en beweeglijke constructies van draadstaal. De werken zijn geïnspireerd op microben, algen en plankton. “In de stille wereld van het allerkleinste vibreert het leven in half transparante vormen”. Hij toont ons een fascinerende wereld en zal u er graag meer over vertellen.

De twee schildersgroepen van woonzorgcentrum het Laar sluiten met hun expositie dit jaar ook aan bij de Kunstroute. Ze tonen prachtig werk, dat mooi verzorgd is tentoongesteld. Nieuwsgierig geworden? Informatie over de kunstroute en de deelnemende kunstenaars is te vinden op de Facebookpagina ‘Kunstroute de Blaak’.