Ruim 120 vrijwilligers van De Zonnebloem schoven vrijdagavond 14 juni aan voor een ’bedank-barbecue’. Vorig jaar nog in de stralende zon, dit jaar in de grote schuur van Corin Sweegers (penningmeester van het Regiobestuur) want het weer werkte niet echt mee.

Het is jaarlijks een gezellige boel als de vrijwilligers van 15 afdelingen in Tilburg en Berkel-Enschot elkaar ontmoeten. Velen kennen elkaar, maar allemaal delen ze dezelfde passie: activiteiten en bezoekwerk organiseren voor mensen met een fysieke beperking. Extra aandacht was er voor 17 vrijwilligers die allemaal deel uitmaken van een afdelingsbestuur. Door de verscherpte landelijke regels bij De Zonnebloem zijn zij gedwongen om per 1 januari 2025 hun bestuursfunctie neer te leggen: ”Voor velen een hard gelach. Er is een maximale termijn gesteld van 12 jaar, maar nogal wat vrijwilligers runnen al heel wat langer een afdeling. Logisch, dat zij extra in het zonnetje werden gezet met een prachtig gedicht, bloemen en een cadeaubon. Zelf vinden ze het allemaal zo gewoon, maar dat is het niet, zoals uit dit citaat uit het gedicht blijkt: ‘het klaarstaan voor gasten van de Zonnebloem; het aandragen van ideeën, maar ook thermoskannen; het stickeren van rollators, deelnemers of andere dingen; vergaderen, notuleren, altijd iets nieuws blijven leren.’ Het is niet gewoon; het is bijzonder!”

Jubileum

Op 2 oktober wordt het 75-jarig bestaan van De Zonnebloem in Tilburg gevierd. Dat gebeurt met de speciale theatervoorstelling ‘Op volle kracht vooruit’ voor alle gasten en vrijwilligers.