In de Stadsnieuws-uitgave van vorige week eindigde de tekst bij de ’Prent van de week’ met de vaststelling dat Tilburg op 1 januari van dit jaar 229.833 inwoners telde. De 230.000e inwoner moet er nu dan toch al lang zijn? En dat is ook zo, laat de trotse opa Hans van Brakel weten: Leo Spapens is de 230.000e inwoner van Tilburg.

Hans van Brakel vertelt: ”Onze dochter en manlief Bob waren opnieuw in verwachting. Volgens onze kleinzoon Raf moest het wat hem betreft een zusje worden. Daar hielden we ons dan maar aan vast. Wie weet had hij een vooruitziende blik. De familie mocht tijdens de zwangerschap van onze dochter raden of het een manneke of een wicht zou worden. Hierin moest door de familie en vrienden een keuze gemaakt worden, door het invullen van de voorspelling op een stuk papier. Twee grapjassen, waaronder haar schoonmoeder, gaven aan te kiezen voor een meisje, maar ze gingen ervan uit dat het een jongen zou worden. Zulk een logica gaat zelfs binnen onze familie het verstand te boven.

Mededeling

Op woensdag 31 januari 2024 was het zover: ”Onze Leo werd in het begin van deze middag geboren. Aangekomen in het ziekenhuis kwam Leo binnen een half uur ter wereld. Bob werd een aantal dagen later gebeld door de ambtenaar van de gemeente die Leo had ingeschreven met de mededeling dat Leo de 230.000e inwoner van Tilburg is.”