Het eerste veteranenteam van Hockeyclub Were Di uit Tilburg is op 23 juni Nederlands kampioen geworden. De tweede plaats in de reguliere competitie (achter Breda) gaf recht op deelname aan het NK, dat plaatsvond op de velden van Gooische in Bussum.

Were Di H45+ speelde de eerste poulewedstrijd tegen Phoenix uit Zeist. Deze werd gewonnen met 1-0, nadat Were Di nog een strafbal wist te stoppen. Ook de tweede poulewedstrijd tegen Bloemendaal werd gewonnen. In een half uur scoorden beide ploegen in totaal vijf doelpunten, waarvan Were Di er drie voor zijn rekening nam. De laatste poulewedstrijd tegen Hurley (Amsterdam) eindigde in 1-1. Met het zwaarbevochten punt in het laatste potje werd de finaleplaats veiliggesteld.

Derby

De finale werd gespeeld tegen… Breda. De beide na drie poulewedstrijden moegestreden teams wisten niet meer te scoren. De wedstrijd eindigde daarmee in een 0-0 gelijkspel. Dat betekende shootouts! Uitblinkende keeper Joost van de Pol van Were Di wist alle ballen te stoppen. Were Di was trefzekerder: met drie doelpunten werd het totaal onverwachte landskampioenschap veiliggesteld.